Srpski teniser u polufinalu turnira u Umagu

Laslo Đere osvojio turnir u Rio de Žaneiru
Laslo Đere izborio je plasman u polufinale turnira iz Serije 250, koji se igra u hrvatskom Umagu.
Momak iz Sente je u četvrtfinalu bio bolji od Argentica Leonarda Majera sa 2:1(6:4, 6:7(6),6:3) posle 2 sata i 42 minuta.
Bio je to zanimljiv, ali naporan meč. Đere je dobio prvi set zahvaljujući brejku u trećem gemu, mada je priliku da oduzem servis rivalu imao i u petom gemu, kada nije realizovao dve brejk lopte. Kada je servirao za set, iskoristio je tek treću set loptu.
Možda je drugi reket Srbije mogao ranije da okonča ovaj meč. Kod rezultata 4:4 imao je dve vezane brejk lopte, a da je iskoristio bar jednu, servirao bi za meč. Ipak, u narednom gemu je on spasio tri set lopte koje je imao Argentinac. Set je ušao u taj brejk, Majer je došao do 6:3, ali se Đere vratio sa tri uzastopna poena. Ipak, sledeća dva pripala su “gaučosu“, koji je izjednačio u setovima.
U odlučujućem setu Đere je imao konstantnu prednost, koju je Leonardo Majer sustzao sve do šestog gema kada je usledio prreudni brejk. Srpski teniser je sigurno odservirao u svoja naredna servis gema i došao d još jedne vredne pobede.
Protivnik u polufinalu biće mu mađarski teniser Atila Balaš, koji je savladao Italijana Travalju, a pre toga i Filipa Krajinovića. Srbija bi mogla da ima još jednog polufinalistu u Umagu, pod uslovom da Dušan Lajović savlada Aljaža Bedenea iz Slovenije. 
Komentari
Advertisements