„Delfini“ počeli „Operaciju Španija“

Vaterpolisti Srbije briljatnom igrom protiv Grčke direktno su se plasirali u četvrtfinale Svetskog prvenstva i kao malu nagradu dobili slobodno vreme do večernjeg treninga u subotu.

Već je počela priprema za narednog protivnika, a to će najverovatnije biti Španija koja je veliki favorit u duelu sa Japanom.

Nama ostaje da čekamo rivala i biće to Španija. Odlična ekipa, setite se finala Evropskog prvenstva. Pobedili su nas u Zagrebu nedavno, ali to ništa ne znači. Ako hoće da pobede moraće da daju maksimum kao i mi, rekao je Viktor Rašović.

Đorđe Lazić je protiv Grka odigrao najbolju utakmicu na turniru.

Probili smo led, imamo samopouzdanje i lakše igramo. Protiv Španije nema mnogo priče, daćemo sve od sebe da prodjemo dalje.

Dušan Mandić ima recept za pobedu – jaka odbrana.

Naša pobeda uvek polazi iz odbrane. Tako je generacijama unazad. Sve smo ispoštovali, sve četiri četvrtine igrali sa maksimalnom koncentracijom.

Ogroman doprinos pobedi protiv Grka dao je golman Dimitrije Rističević, koji je primio samo 3 gola.

Već sam zaboravio Grke. Imamo veliko samopouzdanje, jedva čekamo nastavak takmičenja. Ali nema euforije, još ništa nije specijalno urađeno, rekao je Rističević.

Osmina finala je na programu u nedelju, a sastaju se Španija – Japan, SAD – Grčka, Nemačka – Južna Afrika i Australija – Crna Gora.

Komentari
Advertisements