Maja Ognjenović se rastala sa Rusima i prešla u drugi klub

Maja Ognjenović

Srpska odbojkašica Maja Ognjenović je nova članica turskog Vakifbanka. Ostalo je još da se ugovor formalizuje u avgustu kada počinje zvanični prelazni rok. Ovu vest danas je obznanio generalni direktor njenog sadašnjeg kluba, Dinama otkrivši da nikako nije zadovoljan pristupom Srpkinje niti načinom na koji je napustila moskovski klub.

– Nismo to očekivali od Ognjenovićeve kada je potpisala sa nama ugovor za narednu sezonu, a onda odjednom odlučuje da odustane i potraži novi klub. Dugo smo pregovarali i sa njom i sa njenim menadžerom. Oboje su želeli da pređe u Vakifbank. Zato smo došli u direktan kontakt sa turskim klubom i raspravili o nijansama i našli rešenje. Nije bilo smisla terati je da ostane, kada ona to ne želi. U isto vreme Ognjenovićka je, nažalost već tri puta kršila odredbe ugovora na razne načine, nije brinula o klubu, već samo o sebi. Uvek smo joj izlazili u susret, poštujući njen talenat i loše zdravlje. Zvanični transfer prozor otvara se u avgustu kada će i formalo ovo biti rešeno između dva klub, rekao je Vladimir Ziničev.

Detalji ugovora, zapravo dogovora sa Vakifbankom, aktuelnim šampionom Turske i sveta, u kojem igra još jedan naša reprezentativka, Milena Rašić, nisu poznati. Turci su sigurno spremni da plate jako obeštećenje ne bi li poništili ugovor koji je Zrenjaninka potpisala sa Dinamom u februaru, nakon čega ga je povela do odbrane titule u Rusiji.

Komentari
Advertisements