Milošević: Ovo nije tim koji sam priželjkivao

Savo Milošević

Trener Partizana Savo Milošević na konferenciji za novinare rekao je da trenutni tim crno-belih nije onaj koji je priželjkivao i planirao za novu sezonu.

Partizan u nedelju igra prvu utakmicu nove sezone Superlige sa Inđijom na gostovanju.

Pitanje novinara je bilo da li je ovaj tim koji će izvesti u nedelju onaj koji je želeo kada je počeo pripreme 10 juna.

Nisam, ali ako krenemo da pričamo o tim stvarima ispaće da kukam, a to nikad ne radim, rekao je Milošević.

Trener crno-belih maksimalno je koncentrisan je na prvi meč u sezoni.

– Kao i svaki, očekujemo da će i ovaj početak biti težak, a svi znamo znači za nastavak takmičenja. Ovaj mesec će biti naporan, neprestano ćemo igrati u ritmu četvatak – nedelja, zato je još bitnije da u sezonu uđemo čvrsto i počnemo sa dobrim rezultatima, neophodnim na planu samopouzdanja. Inđiju možda poznajem više nego većinu superligaških ekipa, gledao sam je u Prvoj ligi više puta, znam i trenera Blagojevića. Zasluženo su ušli u Superligu, protiv Dinama su pokazali kvalitet. Njihov trener je jedan od retkih u državi koji želi posed i nadigravanje, što je za pohvalu. Moraćemo da pruižimo maksimum, jer Inđija igra drugačije od većine timova s kojima smo se sretali u prvenstvu, moraćemo da osujetimo njen „ulaz u igru“, kazao je Milošević.

On je istakao da se uveliko radi na poboljšanju kvaliteta igre celog tima, nalik onom u Evropi.

Jedino obećavam da ćemo pružiti maksimum. Ljudi koji su pratili naše utakmice, a razumeju se malo u fudbal, mogli su da vide konture onoga što želimo. Ako pričam o tome ispašće da se hvalim, to nikad nisam, niti ću, ali je ekipa u najbitnijim utakmicama pokazala šta želimo. U najkraćem, da ne zvučim prepotentno, probaćemo da približimo mentalitet, voljni momenat onome što se igra u Evropi. Pre svega u smislu brzine, brzina donošenja odluka, prepoznavanja situacije, trke, iz toga dolazi agresija, zatim ničije ili druge lopte… U pitanju su segmenti na kojima naš fudbal može da se popravi. Tu vidim ogroman napredak u timu, pojasnio je Savo Milošević.

Zoran Tošić i Rajko Brežančić, nisu igrali u generalnoj probi protiv Pakšija, a neizvesno je i da li je Umar Sadik spreman za svih 90 minuta.

– Protiv Mađara nisu na terneu bila tri, četiri, po vašoj oceni, standardna prvotimca. Ne zbog ovreda, već što smo tako hteli. Kakulisali smo snagu. Brežančiću će biti potrebno neko vreme da se vrati posle perioda neigranja, isto važi i za Tošića. Sadik je malo kasnio na pripreme, zato smo imali drugačiji plan da bismo iznivelisali celu ekipu. Nadam se da Nigerijac može da da izdrži 90 minuta, mada je pitanje da li cela ekipa može toliko. Ne važi samo za nas, nego za celu ligu. Ne verujem da bilo ko ima kondicije da izdrži 90 minuta takmičarskog ritma, rekao je trener Partizana.

Proslavljeni fudbaler osvrnuo se i na spremnost ekipe, koja je po njegovom mišljenju zadovoljavuća.

Kad smo početkom priprema kalkulisali period koji nam je na raspoplaganju, bilo je između četiri i pet sedmica. Neophodno je između pet i šest nedelja da bi se ekipa spremila, napravili smo plan da meč sa Inđijom bude završni deo procesa priprema i mislim da smo tu negde, na 90 odsto spremnosti. Nije samo fizička sprema, već ulazak u takmičarski ritam. Zato je dobro što ćemo odigrati malo više utakmica na početku. Biće veliko opterćeenje, ali taj broj mečeva će nam omogućiti da lakše uhvatimo ritam, zaključio je Savo Milošević.

 

Komentari
Advertisements