PL: Biće kontroverzi, ali spremni smo za VAR

VAR je sigurno u fudbal uneo mnogo novina, unapredio ga, ali i doprineo zbunjivanju navijača u kojim situacijama ga je neophodno koristiti.

Sve najjače evropske lige uvode VAR zarad regularnosti pa će to od naredne sezone učiniti i Premijer liga. S obzirom na to da se u FA kupu ova tehnologija korstila, a sudije se nisu najbolje pokazale upotrebljavajući je, mnogi su skeptični zbog njenog uvođenja.

Dve godine smo radili na tome i još ćemo raditi na unapređivanju VAR naredne dve godine. Naravno da će izazvati kontroverze jer se radi o velikim odlukama ali spremni smo i na to. Testirali smo sve i posebno smo se bavili subotnjim mečevima kada ima više utakmica u isto vreme. Imamo osećaj da je sve spremno i možemo da upotrebljavamo VAR. Navijači žele da vide da se donose prave odluke, ali ne žele da utakmice budu prekidane i da to remeti ritam meča. Jedina razlika je međutim kada vidiš da sudija koristi snimak i ide do ekrana. Međutim donosimo nešto novo u Premijer ligu i ako nešto treba da se redefiniše, unapredi ispravićemo to u pravom trenutku, rekao je izvršni šef Premijer lige Ričard Masters.

Komentari
Advertisements