Savić: Slab pristup i loša igra u odbrani

Dejan Savić

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji izgubivši od Španije rezultatom 12:9.

Srbija će u četvrtak igrati sa Nemačkom koja je pružila sjajan otpor Hrvatskoj, u poslednjem delu bila na 8:9 i na kraju bila poražena 8:10. Nimalo lak rival.

Izgubili smo u prve dve četvrtine. Slab pristup sa lošim izborom šuteva kao i igra u odbrani gde je Španija napravila razliku. Pokušali smo da jurimo ali bezuspešno. Igramo sada maksimalno do kraja, svaka pozicija je bitna, rekao je selektor Dejan Savić, a preneo VSS.

Kapiten Ćuk je rekao da reprezentacija mora da nastavi dalje.

Sami smo krivi, nije bilo agresivnosti u odbrani. Veća je bila želja Španaca i mogu samo da im čestitam. Moramo da se podignemo da odigramo za peto mesto. Treba ovo da zaboravimo iako je u ovom trenutku jako teško, kazao je Miloš Ćuk.

Strahinja Rašović objasnio je da će se im potruditi da izvuče maksimum u sledeće dve utakmice.

Prve dve četvrtine nismo postojali, ne znam da li je to strah od četvrtfinala. Tek bilo je loše. Kasnije smo probali da uhvatimo priključak ali nismo uspeli da se vratimo u meč. Ovo je najvažnija utakmica, sada nemamo šansu za medalju. To je sport. Čestitam Špancima i probaćemo da u naredne dve utakmice stignemo do petog mesta da popravimo utisak, rekao je Rašović.

Komentari
Advertisements