,,Delfini“ savladali Nemačku posle peteraca

vaterpolo

Vaterpolisti Srbije Srbije pobedili su Nemačku 17:16 (12:12) i igraće za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Golove za Srbiju postigli su: Dušan Mandić 6, Đorđe Lazić 2, Viktor Rašović 3, Ognjen Stojanović 2, Strahinja Rašović 1, Radomir Drašović 2, Nikola Dedović 1. Strelci za Nemačku, bili su: Ajgner 3, Boš 2, Rejbel 3, Real 1, Strelnecki 1, Gilien 1, Stam 3, Ćuk 2, Restović 1.

Većim delom meča bio je egal. Nemačka je sredinom treće deonice povela sa 9:7 i tako vodila skoro do pred kraj kada je Đorđe Lazić pogodio za 12:12 nakon čega su usledili peterci.

Rističević je odbranio udarac Giliena, dok je Mandić zatresao mrežu. Rejbel je bio siguran, ali siguran je bio i Nikola Dedović. Stam je postigao gol, a prednost Srbije zadržao Ognjen Stojanović. Ajgner je nadmudrio Rističevića, ali je siguran bio i Radomir Drašović. Nadu Nemaca sačuvao je Mateo Ćuk ali je pobedu doneo Viktor Rašović.

Srbija će se za peto mesto boriti sa boljim iz duela Australija – Grčka. Vaterpolo reprezentacija Crne Gore zauzela je deseto mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. U poslednjem meču na šampionatu popularne „ajkule“ su poražene od SAD-a sa 15:14.

Komentari
Advertisements