Britanci opet fatalni za mlade srpske košarkaše

Juniorska reprezentacija Srbije

Srbija – Velika Britanija 85:87
(16:14, 23:17, 18:20, 20:26, 8:10)

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina od Velike Britanije rezultaom 87:85, posle produžetka.

Nedavno su Britanci eliminisali našu mladu reprezentaciju u osmini finala Eurobasketa za igrače do 20 godina, a sada su bili fatalni i u konkurenciji dve godine mlađih košarkaša.

A činilo se da igrači selektora Slobodana Klipe idu ka drugoj pobedi na šampionatu koji se održava u Grčkoj.

Posle početnih problema u prvoj četvrtini, „orlići“ su preuzeli vođstvo i kontrolu rezultata. Početkom treće četvrtine su imali i deset poena prednosti (41:31), ali je potom usledio pad.

Britanci su topili prednost našeg tima i četiri minuta pre kraja prišli na samo poen prednosti (68:67). Lagović i Vasić su odbili nalet protivnika, ali je usledila nova serija i vođstvo Britanaca 72:73, dva minuta pre kraja.

Vasić je trojkom vratio vođstvo Srbiji, ali je u penal završnici regularni tok završen rezultatom 77:77, iako su izabranici Slobodana Klipe imali 20 sekundi za poslednji napad posle tajm-auta.

Prva dva minuta produžetka su odlučila pobednika. Velika Britanija je serijom od 7:1 pobegla na 84:78. Postigao je Pažin pet vezanih poena i vratio naš tim u igru, ali ponovo u samoj završnici Klipini učenici nisu imali rešenje u napadu. Ovoga puta su imali dva poena zaostatka i 17 sekundi za napad, ali je Pažin izblokiran pri šutu za tri poena, a pokušaj Markovića da uz zvuk sirene donese našem timu drugi produžetak bio je neprecizan.

Najefikasniji kod „orlića“ bili su Marković i Pažin sa po 14 poena, Vasić je postigao 12, koliko je ubacio i Pokuševski, uz deset skokova, a Langović je dodao 11 poena.

Srbija u ponedeljak, u poslednjem kolu prve faze takmičenja igra protiv Turske, koja je ovu selekciju Velike Britanije u subotu dobila rezultatom 102:61.

Komentari
Advertisements