Obradović: Zvezda zasluženo u Evroligi, voleo bih i da je Partizan tu

Željko Obradović

Srbija sa nestrpljenjem čeka početak Svetskog prvenstva u Kini, a najtrofejniji evropski trener, Željko Obradović, zadovoljan je atmosferom u nacionalnom timu.

Prezadovoljan sam i presrećan što su Saša Đorđević i svi ostali napravili atmosferu da se svi odazivaju. Imamo tu sve igrače. Sale je tu najbitniji sa energijom i motivacijom. Uvek sam ponavljao da sam njihov veliki navijač i želim im sve najbolje, rekao je Obradović za Večernje novosti.

Iako se Amerikanci svakodnevno suočavaju sa otkazima Obradović je pozvao na oprez, jer ima mnogo dobrih reprezentacija.

Oni koji imaju iskustva će reći da neće biti nimalo lako, pa i ja. Pored Amerikanaca, ima još mnogo kvalitetnih reprezentacija. Treba biti oprezan i verovati u sebe. Preuranjeno je pričati o bilo čemu, osim o našim željama. Dok se vidi prvo ko je u kakvom sastavu, pa ćemo da vidimo kako će da se završi.

Obradović će ove sezone ponovo sa Fenerbahčeom gostovati pred beogradskom publikom u Evroligi.

Obožavam da dođem u Beograd, jer znam da je to moj grad, moja zemlja. Nikada mi nije bilo lako da igram protiv srpskih klubova. Volim što se Zvezda zasluženo vratila u Evroligu. Voleo bih da je tu i Partizan. Daj bože da imamo dva tima sa ovih prostora u Evroligi. Želim im sve najbolje, da doguraju tamo gde žele da budu na kraju sezone.

Od naredne sezone Srbija će imati još jednog igrača u NBA, Marka Gudurića.

Želim mu sve najbolje. Bogdanu sam rekao, pošto je bio na ol-staru, da ću čekati njegovu kartu i pozivnicu kada bude igrao pravi ol-star meč koji je na programu nedeljom. Daj bože da i Marko dođe u tu situaciju. Možda će neko reći da je previše, ali moraju da imaju ambicije. Siguran sam da će jednog dana obojica biti tamo. Voleo bih da budem u publici i da gledam to sa zadovoljstvom, zaključio je Obradović.

Komentari
Advertisements