Dobar start Kecmanovića u Vašingtonu

Miomir Kecmanović

Srpski teniser Miomir Kecmanović pobedom je započeo turnir u Vašingtonu.

On je u prvom kolu turnira iz Serije 500 bio bolji od Australijanca Alekseja Popirina, 87. tenisera sveta. Naš teniser je slavio u dva seta 7:6(6), 6:4, a igralo se nešto više od sat i po.

Prvi set protekao je bez brejka, mada je u prva dva servis gema svog rivala, Kecmanović propustio tri puta brejk lopte. Sve do taj brejka više nije bilo brejk prilika, a Srbin je bolje počeo dodatni gem, poveo je sa 5:2 i 6:4, ali je Popirin uspeo da spasi dve vezane set lopte. Ipak, Kecmanović je dobio naredna dva poena, i sa 8:6 rešio taj brejk u svoju korist.

Zalet iz finiša prvog seta uspeo je da naplati na startu drugog, došao je do brejka u prvom servis gemu protivnika i tu prednost sačuvao do kraja meča. Popirin je imao veliku šansu za povratak u meč u desetom gemu, u kome je srpski teniser servirao za pobedu, imao je tri vezane brejk lopte, zatim još jednu, ali je Kecmanović uspeo sve da ih neutrališe i dođe do drugog kola u kome će mu rival biti Pjer Ig Erber iz Francuske, 15. nosilac na turniru.

Komentari
Advertisements