Milojević: Potrudićemo se da nametnemo ritam utakmice

Vladan Milojević

Crvena zvezda će u sredu od 18 sati u Finskoj odigrati revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a pred gostovanje Helsinkiju strateg crveno-belih Vladan Milojević naglasio je da, uprkos pobedi rezultatom 2:0 u prvom susretu, njegov tim još nije završio posao.

Pripremali smo se za sutrašnji meč ne razmišljajući o prvom susretu i očekujem da tako i odigramo. Rekao sam u Beogradu da je iza nas tek prvo poluvreme, odigrali smo 90 minuta, a isto toliko je pred nama. Ne opuštam se i to ne dozvoljavam ni igračima. Bilo bi pogubno da u utakmicu uđemo kao da je sve već rešeno, izjavio je Milojević i dodao:

Želim da pohvalim ekipu Helsinkija, šampioni su svoje zemlje, klub sa bogatom tradicijom i u Beogradu su se predstavili na dobar način način. Rival poseduje talenat, brzinu i sigurno nam neće biti lako. Očekujem da odigraju drugačije u odnosu na duel na našem terenu.

Strateg Crvene zvezde naglasio je da očekuje drugačiju filozofiju protivnika koji je u prvom susretu sve karte bacio na defanzivu.

Helsinki nije bio pravi Helsinki u Beogradu. Drugačije je kad ekipa igra pred svojom publikom. Imaju dosta iskusnih, ali i mladih igrača i svi daju maksimum od prvog do 90. minuta. Dve ekipe su na terenu, a uvek se pita onaj tim koji nametne ritam. Probaćemo da mi budemo ti, ali videćemo kako će se sve odvijati na terenu.

Poslednji trening zakazan za utorak uveče razrešiće dileme po pitanju startne postave, ali će i biti prilika da se Zvezda upozna sa veštačkom podlogom na stadionu šampiona Finske.

Marin je imao mali problem, ali je za sada sve kako treba. Videćemo do utakmice, preostaje još jedan trening. Poslednji trening pred utakmicu ujedno je i prilika da se prilagodimo na teren. Očekujem da se brzo adaptiramo iako nije isto igrati na veštačkoj podlozi i travi – rekao je Milojević.

Komentari
Advertisements