Kecmanoviću pripao triler u Vašingtonu

Miomir Kecmanović je nastavio sa dobrim igrama na američkoj turneji, pa se posle Atlante, i u Vašngtonu plasirao u osminu finala.

On je u drugom kolu pobedio francuskog igrača Pjer Ig Erbera, inače 15. nosioca, sa 2:1(3:6, 6:4, 7:6(5)) posle dva sata i 23 minuta igre.

Mada je došao do brejka već u prvom gemu, Kecmanović je izgubio prvi set. Erber je stvari vratio na početak u četvrtom gemu, da bi u osmom još jednom oduzeo servis srpskom teniseru. Imao je Kecmanović dve brejk prilike u narednom gemu, da ostane u setu, ali je on pripao Francuzu sa 6:3.

U drugom setu nije bilo brejkova, a ni brejk lopti, sve do desetog gema, kada je mladi teniser iz Srbije dobio jednu brejk priliku, koju je odmah iskoristio za poravnanje u setovima.

Kecmanović je prvi stigao do brejka i u trećem setu. Bilo je to u četvrtom gemu, posle čega je osvojio svoj servis i stigao do vođstva od 4:1. Izgledalo je u tom trenutku da je pobeda nadohvat ruke, ali je Pjer Ig Erber osvojio naredna četiri gema, uz dva brejka, i servirao za pobedu i plasman u osminu finala. Ipak, Kecmanović se nije predao, poveo je sa 0:40 na servis rivala i iskoristio treću brejk priliku za 5:5. Teniseri su dobili naredne svoje gemove, mada je Srbin imao 0:30 kod 6:5, pa je pobednika odlučio taj brejk.

U dodatnom, 13. gemu, srpski as je bio staloženiji, poveo je sa 5:1, zatim i sa 6:3, a iskoristio je tek treću meč loptu. Kecmanović se plasirao u osminu finala gde ga očekuje “laki luzer“, slovački teniser Norbert Gombos.

Komentari
Advertisements