Milojević: Najbitnije je da smo ostvarili prolaz, gol Pavkova iz prve utakmice je bio ključan

Trener Crvene zvezde rekao je da je od svega najviše važno da je Zvezda u trećem kolu kvalifikacija, iako je u revanšu poražena od Helsinkija 2:1.

– Najbitnije je da smo ostvarili prolaz dalje i to mi je glavni utisak. Sve ostalo je ‘zašto i zato’. Imali smo određenih problema. Znali smo da će biti teško, gol Pavkova u prvom meču je bio bitan, verovatno i presudan, ocenio je Milojević.

On je rekao nešto i o igri protivnika.

– Helsinki igra impozantno na ovoj podlozi. Adaptirani su, dobro razmenjuju pasove. Mogli smo ranije da ‘ubijemo’ utakmicu, ali smo se zadovoljili rezultatom za prolazak, dok je kod njih proradio skandinavski mentalitet i išli su na pobedu. To ne mogu da shvatim, umesto da damo drugi gol, mi smo ga primili, kazao je trener crveno-belih.

Na pitanje kako usaditi mentalitet da njegovi igrači imaju veću želju od ovakvog protivnika, Milojević je odgovorio pitanjem

– Dobro pitanje, kako usaditi? Jednostavno, bila je ključna lopta Bena u šansi, čudno je odskočila lopta… Ne mogu ništa da zamerim, ja snosim odgovornost, sastavljam tim i presrećan sam s njima

On je prokomentarisao da Zvezda mogla bolje da se pokaže.

– Šta znači razočaran? Ne mogu baš tako da kažem. Trebalo bi da igramo bolje, ali sa druge strane primili smo bezveze gol i ponovljamo greške, kazao je Milojević.

Crvena zvezda u sledećem kolu igra protiv Kopenhagena.

– Nema lakših protivnika. Helsinki nije slab, a Kopenhagen je fenomenalan protivnik. Mi unapred znamo kad će biti teško, a kad neće. Ne želim da se o tome priča. Imaju sjajnog trenera Solbakena, dobar sistem i tim, zaključio je Vladan Milojević.

Komentari
Advertisements