Finale za Milojevića u Češkoj

Nikola Milojević

Srpski teniser Nikola Milojević izborio je plasman u finale čelendžera u Liberecu.

On je u polufinalu turnira u Češkoj bio bolji od domaćeg tenisera Pavela Nejedlija, koji se iznenađujuće probio u završnicu, uzevši u obzir da je tek 534. teniser na svetu i da se u glavni žreb probio kroz kvalifikacije.

Milojević je bio više nego ubedljiv u prvom setu i rešio ga u svoju korist sa 6:0, ali je u prvom gemu drugog seta došlo do prekida zbog kiše. Po povratku na teren domaći teniser je ponovo zaostajao, vodio je Srbin sa 4:1, ali nije uspeo da mirno privede meč kraju, već tada. Čeh je zaigrao bolje i osvojio narednih pet gemova, a samim tim i drugi set.

Najveća borba viđena je u odlučujućem setu, posle razmenjenih brejkova na startu, sve do 12. gema niko nije gubio svoj servis, a tada je Milojević uspeo da dođe do ključnog brejka i pobede.

Rival našem teniseru u finalu čelendžera u Liberecu biće brazilski teniser Rožerio Dutra Silva, koji je bio ubedljiv protiv još jednog domaćeg tenisera. Milojević je već osvojio 48 bodova, i sleduje mu napredak na listi, na kojoj je na 180. mestu, a ako trijumfuje u finalu osvojiće 80 ATP bodova.

Komentari
Advertisements