Milojević ruši Miljanov rekord iz 1974.

Vladan Milojević

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević na putu je da prestigne legendarnog Miljana Miljanića na večnoj listi trenera po broju utakmica na klupi Crvene zvezde u evropskim mečevima.

Dugo vremena je Miljan Miljanić bio neprikosnoven na Zvezdinoj listi trenera koji su predvodili ekipu u evropskim mečevima. Dostigao je cifru od 36 mečeva, u periodu od 1966. do 1974. godine, objavljeno je na zvaničnom sajtu srpskog šampiona.

Drugi na listi je Branko Stanković čiji je trenerski mandat na Marakani trajao četiri godine (1978-1982), a na klupi je bio i 1988. godine i za to vreme Stanković je 35 puta sa klupe predvodio ekipu Crvene zvezde u Evropi.

Sadašnji šef struke Vladan Milojević dostigao je u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Helsinkija broj od 34 evropske utakmice na kojima je sedeo na klupi, a sve to za nešto više od dve godine, od juna 2017. godine do danas.

Dvomeč sa Kopenhagenom doneće Milojeviću deobu prvog mesta na listi trenera koji su predvodili Zvezdu u Evropi. Kormilar crveno-belih će po završetku revanša u Danskoj stati rame uz rame sa Miljanom Miljanićem.

Međutim, Milojević će do kraja kvalifikacija prestići Miljanića, zato što će Crvena zvezda svakako odigrati i četvrto kolo kvalifikacija i tada će strateg crveno-belih nadmašiti rekord koji je još davne 1974. godine postavio slavni Miljan u evropskim nadmetanjima.

Ova sezona može biti istorijska za Vladana Milojevića još po jednom podatku. Naime, Miljan Miljanić je jedini trener u istoriji Zvezde koji je uspeo da osvoji tri uzastopne titule nacionalog šampiona, dok u ovoj sezoni Milojević može nastaviti niz i okititi se trećom državnom krunom u isto toliko sezona na klupi Crvene zvezde.

Komentari
Advertisements