Pavićević: Nema bežanja, Mornar želi na vrh ABA lige

Đorđije i Mihailo Pavićević

Pored Crvene zvezde, najatraktivnija košarkaška imena do sada je angažovao Mornar iz Bara i tako pokazao da ima ambicije da se bori za sam vrh ABA lige.

To je potvrdio i trener Barana Mihailo Pavićević, koji ističe da igrači koje su letos doveli, sami po sebi nameću ciljeve u predstojećoj sezoni.

– Ja nisam od onih trenera da govorim prvo opstanak, pa ostalo. Znam da je prvo bitan opstanak, ali pravo da vam kažem ovaj tim može ravnopravno da se upusti u borbu sa svima. Istina, još je rano, prelazni rok nije završen, pratim i druge kako se pojačavaju, ali mislim da je Mornar napravio izuzetno jaku ekipu. Upoređujući sa prethodnim sezonama, bogami sa ovom ekipom možemo da igramo protiv bilo koga. Ja optimizam gajim na kvalitetu ekipe, a ne gledam koliko se drugi pojačavaju, a svi se pojačavaju. ABA liga će, zato, biti mnogo interesantna, biće mnogo klubova koji će pretendovati na vrh. U toj grupi smo, sigurno, i mi, tu nema govora, kaže Pavićević za podgoričke „Vijesti“.

Barski klub je u ovom prelaznom roku doveo čak osam igrača. Stigli su Derek Nidam, Milko Bjelica, Sead Šehović, Brendis Rejli-Ros, Džejkob Pulen, Damir Markota, Mirza Begić i Darington Hobson.

Ugovore su produžili Nemanja Vranješ, Uroš Luković, Vukota Pavić, Radoje Vujošević i Marko Mugoša…

– Sa igračima koje je doveo moj brat Đoko (Đorđije Pavićević, predsednik kluba, prim.a), zaista, ne možemo da igramo neku „alibi košarku“. Moramo da igramo da napravimo najbolji mogući rezultat ove sezone. E sad, jedno je pokupiti igrače, a drugo staviti ih u funkciju tima. Međutim, objektivno, dovođenje tih igrača je bio mnogo teži deo posla. Iskreno, i mene je Đoko iznenadio, nisam mislio da će uspeti da dovede tako kvalitetne igrače. A sad kad ih je doveo, moramo da zasučemo rukave. Najbitnije je da se napravi dobra atmosfera u timu, jer ovo je, ipak, kolektivni sport, gde pojedinci moraju da se stave u funkciju kolektiva, i onda da kroz svoju afirmaciju dignu i sam klub, nastavlja Pavićević.

Iskusni stručnjak je konkretno govorio i o ciljevima u narednoj sezoni.

– Što se tiče ABA lige, cilj je da budemo među prve četiri, i pokušaćemo da ga ostvarimo. Neće biti nimalo lako, jer svakog dana se pojačavaju i naši rivali. Međutim, nema nazad, sa ovim timom imamo kvalitet da možemo da se upustimo u borbu sa svima. Što se tiče FIBA Lige šampiona, prvo treba da prođemo kvalifikacije, ali verujem da možemo proći, a onda da probamo da doguramo što je moguće dalje, jer su i novčane nagrade u igri. Što bude sezona odmicala, to ćemo bolje igrati. Najzad, u domaćim takmičenjima je plan da prvi put osvojimo duplu krunu, uz poštovanje prema svima, pogotovo Budućnosti, koja isto pravi sjajnu ekipu. Ali, mislim da ćemo ove sezone biti izuzetno kvalitetni za domaća takmičenja. To je to, nema bežanja, kaže Pavićević.

Komentari
Advertisements