Milojević: Bilo je i težih trenutaka, Srbi smo, izdržaćemo

Vladan Milojević

Vladan Milojević je posle remija sa Kopenhagenom rekao da su mu pojedine sudijske odluke bile čudne i smešne.

On je dodao i da posle svega ne želi da kuka i priča o tome.

Crvena zvezda je u prvom meču sa Dancima odigrala nerešeno, 1:1, a trener Zvezde je bio zadovoljan kako su njegovi fudbaleri igrali protiv danskog kluba.

– Bilo je nekoliko situacija koje mogu apsolutno da prelome utakmicu. Iskren da budem, čudne su mi neke odluke sudije, ali neću da kukam i pričam o tome. Najsmešnije mi je bilo kada je Ndaje uhvatio loptu kada je išla u aut, na treningu kažete igraču da uradi 10 sklekova zbog toga, rekao je Milojević na konferenciji za novinare posle utakmice, prenosi „Beta“

Odluke portugalskog arbitra bile su diskutabilne i izazivale su nezadovoljstvo fudbalera srpskog kluba, poput penala za Kopenhagen i nedosuđenog potom za Zvezdu.

– Nije bitno da li je bio ili ne. Kompetentni ste, videli ste iz više uglova. Ne bih da komentarišem. Veoma je ružno kada čujete bes naših navijača, skandiranje… To je najbolji odgovor, najbolje se vidi kada publika reaguje. Ovo je otvorena pozornica, svako je dobio ono što je zaslužio. Ne znam iz kojih razloga, ali Srbi smo mi, izdržaćemo, bilo je i težih trenutaka. Nemamo razloga za brigu. Ne bih voleo da pričamo o takvim odlukama, kazao je Milojević.

– Odigrali smo dobru utakmicu, generalno. Kontrolisali je smo dosta dobro. Imamo drugo poluvreme u Kopenhagenu, nemamo čega da se plašimo. Ići ćemo da igramo mušku utakmicu. Kako bude, biće. Spremićemo se maksimalno, kazao je Milojević i dodao da je Kopenhagen pokazao da je veoma dobra ekipa i da je isto igrala od prvog do 90. minuta.

– Hteli smo da pobedimo i da imamo bolji rezultat. Jedno su želje, drugo se dešava na utakmici. Možda je trebalo da damo drugi gol. Nije bio veliki pritisak, iako je Kopenhagen imao posed u drugom poluvremenu. Rezultat je takav kakav je, dodao je.

Milojević je naveo da su prinudne izmene Milana Pavkova i potom Milana Rodića poremetile koncepciju i plan.

– Imali smo problema, prinudna izmena Pavkova nam je poremetila koncepciju i plan. Rodićeva izmena je takođe bila prinudna. Nećemo moći da znamo do sutra šta je sa Pavkovim, u drugom minutu istegnuo zadnju ložu i već u trećem minutu je tražio izmenu, ali izdržao je muški. Ohladio se mišić na poluvremenu, naveo je Milojević.

Nije saglasan sa trenerom Kopenhagena da je Zvezda bila favorit pre utakmice, a da su sada šanse podjednake.

– Ne bih baš rekao da smo mi bili favoriti. Ako smo bili protiv Suduve ili Helsinkija, nismo bili povlašćeni protiv Kopenhagena. To je ekipa koja je mnogo godina konstantno u Ligi Evropa, pa i Ligi šampiona, konstantno su tu. Probaćemo i mi da imamo konstantu ove sezone. Sledi drugo poluvreme, da se dobro spremimo. Rezultat više odgovara Kopenhagenu, ali fudbal je čudna igra. Nećemo se predati, u to sam ubeđen, rekao je Milojević.

Revanš će se igrati sledećeg utorka od 20 časova u Kopenhagenu.

Komentari
Advertisements