ŠTA IM SE DOGODILO? Juventus napravio dve velike gluposti!

080819 Juve SC

Italijanski fudbalski velikan Juventus ovog leta odradio je ogroman posao dovođenjem Arona Remzija, Adrijena Rabioa i Matijsa de Lihta, ali je sa dva poteza u prelaznom roku i razočarao veliki deo navijača.

Da je Juventus napravio dve neshvatljive greške ovog leta, smatra Entoni Barbagaljo, novinar uglednog portala Football Italia.

Juventus je poznat po pametnim poslovnim odlukama, poznat je po tome što dovodi korisne igrače bez odštete i povremeno kupuje zvezde, ali u završnici prelaznog roka skrenuo je sa svog prepoznatljivog puta, piše Barbagaljo i kao prvu grešku navodi prodaju Mojzea Kena.

U tom slučaju uprava italijanskog prvaka razmišljala je kratkoročno, zanimao ju je samo novac, a ne razvoj buduće italijanske zvezde.

Drugi problem vidi u razmeni između Juventusa i Mančester Sitija. Italijanski i engleski prvak razmenili su bekove Žoaoa Kansela i Danila, a Juventus je pritom za Kansela dobio i 30 miliona evra.

To je kao da menjate Ferari za Alfa Romeo. Prodaja 25-godišnjeg Kansela, jednog od ključnih igrača kluba, ozbiljna je greška. Danilo nema ni približne kvalitete kao Kanselo. Jedini valjani razlog za prodaju može biti ako Kanselo ima narušene odnose sa ljudima u klubu. Portugalac je svojim karakteristikama trebalo da bude savršen bek za sastav novog trenera Mauricija Sarija, piše Barbagaljo i navodi probleme koji stižu s Danilom.

Navijači Juventusa mogu zaboraviti na ofanzivu koju je donosio Kanselo. Danilo će doneti pristojnu odbranu, ali u napadu ne donosi skoro ništa. Još je tri godine stariji od Kansela, a uz sve to, Juventus je pojačao direktnog rivala u borbi za Ligu šampiona. Ako Juventus želi da osvoji Ligu šampiona, onda je razmena Kansela za rezervu katastrofa.

Komentari
Advertisements