Odličan start „orlova“ u Bariju

Srbija – Australija 3:1 (26:28, 25:19, 25:19, 32:30)

Odbojkaši Srbije upisali su prvu pobedu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Izabranici Nikole Grbića nadvisili su Australiju u Bariju nakon četiri odigrana seta.

U prvom setu viđena je rezultatska klackalica, a u finišu je viđena velika neizvesnost. Srbija je propustila dve set lopte, a Kerol je sa dva uzastopna asa doneo set „kengurima“.

Atanasijević je fantastičnim servisima razbio odbranu Australije u drugom delu igre. Srbija j estekla prednost pre prvog tehničkog tajma-auta i rutinski je održavala do kraja za poravnanje na 1:1.
„Orlovi“ su nametnuli svoj ritam dobrim servisima i na startu trećeg seta i stekli prednost od četiri poena. Australija je uspela da smanji na 12:13, ali su puleni Nikole Grbića odbili taj nalet s atri uzastopna poena i sigurnom igrom u završnici došli do preokreta i vođstva od 2:1.

Atanasijevićevi servisi bili su prevaga i za stvaranje prednosti u četvrtom setu. Ipak, Australijanci se nisu predavali i uspeli da dođu do prednosti na drugom tehničkom tajm-autu. U finišu je bio potpuni egal, a smenjivale su se set i meč lopte. Srbij aje iskoristila šestu meč loptu i zabeleži veoma važnu pobedu.

Aleksandar Atanasijević je osvojio 35 poena na ovom meču, uz osam as servisa. Aleksandar Ivović je dodao 13, a Uroš Kovačević 10 poena.
Srbija u drugom kolu igra protiv selekcije Kameruna, a meč je na programu u subotu, 10. avgusta od 18 časova.

Komentari
Advertisements