Tomašević: Za Bogdanovo osiguranje 140.000 evra

Bogdan Bogdanović

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević govorio je između ostalog na temu osiguranja za NBA igrače i prodiskutovao o komplikacijama u vezi sa osiguranjem Bogdana Bogdanovića na konferenciji za novinare u „Štark areni“, povodom prijateljske utakmice Srbija – Litvanija, zakazane za subotu u 21.00.

Za dodatano osiguranje bilo je potrebno platiti 140.000 evra.

FIBA je pre dve godine preuzela na sebe teret osiguranja NBA igrača. Svi NBA igrači koji igraju za nacionalne timove, pokriveni su FIBA osiguranjem. Nažalost, osiguravajuća kuća zadržala je mogućnost da igrači koji su relativno povređeni, ili su operisani, imaju dodatno osiguranje. Bogdan je prošle godine imao jednu operaciju, pa je KSS u septembru morao da plati dodatno osiguranje, rekao je Tomašević na konferenciji za medije u Štark areni, a preneo Tanjug.

On je dodao da je ovog leta taj problem bio očekivan, ali da je prepiska sa FIBA, Sakramentom i NBA trajala tri nedelje.

Uz veliku pomoć Zorana Radovića i Vlada Divca uspeli smo da osiguranje smanjimo sa 355.000 dolara na 140.000 evra, što je za nas veliki izdatak. Obratili smo se Ministarstvu sporta, Vladi, drzavi i oni su razumeli značaj Bogdanovog igranja na Svetskom kupu. Hvala predsedniku, Vladi i ministru sporta što su nam uplatili taj novac. Mi smo ga već prebacili osiguravajućoj kući, pa je Bogdan ‘pokriven’ i nema problema da zaigra za Srbiju, zaključio je generalni sekretar KSS.

Komentari
Advertisements