Asano o debiju, ciljevima, Piksiju, derbiju…

Takuma Asano

Takuma Asano od samog dolaska u Srbiju izaziva veliko interesovanje.

Doskorašnji fudbaler Arsenala je u svom debitantskom nastupu za Partizan postigao gol i već je osvojio srca navijača crno-belih.

Svi su me lepo dočekali, shvatio sam odmah da su očekivanja velika. Zaista sam osećao odgovornost da tako i odigram na prvoj utakmici za Partizan, želeo sam da dam sve od sebe. Drago mi je što sam postigao gol, voleo bih da sam još više doprineo, rekao je reprezentativac Japana u intervjuu za Novosti.

Asano je priznao da nije bio upućen u zbivanja u srpskom fudbalu, ali je naglasio da kao I svaki Japanac vrlo dobro zna ko je Dragan Stojković Piksi.

Iskreno, nisam znao ništa. Ni o Srbiji, ni o Partizanu, ni o fudbalu ovde. Smatram da je ovo izuzetna prilika ze mene, da steknem iskustvo života u nepoznatoj zemlji, Beogradu. Dragan Stojković je izuzetno poznat u Japanu, igrao je tamo dok sam ja bio dete. Kasnije je postao trener, pa je Piksi jedino što sam znao o Srbiji do sada.

Brzonogi fudbaler je otkrio i koji su mu ciljevi u crno-belom dresu.

Imam mnogo ciljeva, pre svega da postignem što više golova za Partizan i što više doprinesem pobedama i u Evropi i u Srbiji, da osvajamo trofeje. Nisam odredio neku cifru, jer uvek volim da pomeram granice. Ako stignem do 20 golova, želeću više. Do sada u sezoni nisam nikad postigao dvocifren broj golova. Voleo bih prvo deset, pa onda da bude 20, 30… Znam da će mi u tome pomoći trener Savo Milošević jer je bio sjajan golgeter. Imam priliku da mnogo naučim od njega.

Nije moglo da prođe bez osvrta na beogradski večiti derbi. Asano je istakao da je gledao snimke utakmica između Partizana i Crvene zvezde.

Pre dolaska sam imao priliku da čujem o svemu, gledao sam i snimke. I bio sam iznenađen koliko na srpskim derbijima može da bude uzavrela atmosfera, da čak bude i plamena. Sve me je prilično iznenadilo, a želeo bih što pre da doprinesem uspehu Partizana nad najvećim rivalom, dodao je popularni „jaguar“.

Komentari
Advertisements