Italija pregazila Srbiju, ostaje još jedna šansa za Tokio

Italija - Srbija 3:0

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije nije se plasirala na Olimpijske igre u Tokiju sa Interkontinentalnog kvalifikacionog turnira u Bariju.

Srbija je u odlučujućem meču poražena od Italije sa 3:0, po setovima 25:16, 25:19, 25:19 pa će morati da potraži novu šansu za Tokio kroz evropske kvalifikacije od 6. do 12. januara naredne godine.

Srpski reprezentativci su potpuno podbacili u ovom meču u kojem su bili konkurentni samo u prvoj polovini drugog seta i u središnjici trećeg seta. Italija je na početku meča ekspresno povela sa 11:4 i rutinski set privela kraju, da bi u drugom izabranici Nikole Grbića poveli sa 2:1, a priključak držali do rezultata 13:14. U tom trenutku „azuri“ su vezali dva poena, a od rezultata 21:19 sa četiri uzastopna poena došli do velikih 2:0.

U trećem setu Italija je povela sa 14:11, a Srbija sa tri poena nagovestila da ima snage da produži trajanje ovog meča. Ipak, sve to je trajalo kratko, Italija je ponovo vratila tri poena prednosti, a u finišu, slično kao u drugom setu, serijom od 5:1 overila olimpijsku vizu.

Najviše poena u našoj reprezentaciji osvojio je Marko Ivović (7), pratili su ga Uroš Kovačević i Srećko Lisinac sa po 6 poena, dok je kod Italijana najbolji bio Zajcev sa 13 poena, ispred Huantorene koji je osvojio 8.

Plasman na Olimpijske igre sa Interkontinentalnih kvalifikacija izborili su Brazil, SAD, Italija, Poljska, Rusija i Argentina.

Komentari
Advertisements