Milojević: Mogući produžeci, nismo se spremali za penale

Vladan Milojević

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, prepustio je ulogu favorita Kopenhagenu uoči revanša sa šampionom Danske u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pred nama je drugo poluvreme u kojem je Kopenhagen favorit zbog gola u gostima, ali smo se spremili da odigramo hrabru, mušku utakmicu. Još 90 minuta je pred nama, daćemo maksimum i sve što sam rekao pre prve utakmice mislim i sad. Rival je ekipa koja ima višegodišnje iskustvo igranja u Evropi, veoma su jak i dobar tim. Kopenhagen ima stil igre koji je potpis njihovog trenera. Solbakena veoma cenim, jedan je od najboljih trenera u Evropi. Dugo je ovde uz male prekide. Danski šampion gaji prepoznatljiv sistem i način rada. Ne očekujem nešto drugačijeg rivala ni sutra, nisu ekipa koja se prilagođava protivniku, pogotovo pred domaćom publikom. Ne znam koliko može da bude tajni ili promena i koliko bismo mogli jedan drugog da iznenadimo, izjavio je Milojević na konferenciji za medije u Danskoj.

Bez obzira na određene kadrovske probleme Milojević veruje u igrače koji će dobiti šansu.

Izostanak igrača zbog povreda je otežavajuća okolnost. Povrede su takve prirode da uprkos svim naporima nisu stigli da se oporave. Verujem u svoje izabranike i sigurno će oni koji dobiju šansu dati sve od sebe. Kao što kažu stariji treneri – najbolji igrač je zdrav igrač.

Trener srpskog šampiona nije isključio ni produžetke.

S obzirom na to da su pravila igre takva, moguće je da bude i produžetaka. Kako god, moramo da postignemo gol. Izaći ćemo maksimalno borbeno i daćemo sve od sebe. Nismo se posebno pripremali ni za jedanaesterce, iako igrači generalno na treninzima šutiraju penale. Ne razmišljam o jedanaestercima i nije fokus na njima, ukoliko dođe do toga daćemo maksimum, zaključio je Milojević.

Utakmica je na programu u utorak od 20 časova.

Komentari
Advertisements