Pešić: Amerika nije glavni favorit na SP

Proslavljeni srpski trener Svetislav Pešić prokomentarisao je ovogodišnje ekipe na Mundobasketu.

IPredvodio je iskusni stručnjak je predvodio reprezentaciju Jugoslavije do pehara na Mundobasketu u Indijanapolisu 2002. godine. Reprezentacija je tada savladala u četvrtfinalu i ekipu SAD-a.

Srbijana na čelu sa Aleksandrom Đorđevićem juri medalju i ove godine na Svetskom prvenstvu, a Amerikanci predvođeni Gregom Popovićem ponovo važe za favorite.

S druge strane, Pešić ne misli baš tako.

– Amerika jeste jedan od favorita na Svetskom prvenstvu u Kini, ali očigledno je da nije glavni favorit, izjavio je Pešić za Sportski žurnal.

„Da li je otkazivanje važnih igrača za reprezentaciju prednost za ostale selekcije koji su kandidati za medalju, teško je reći. Amerikanci predvođeni Popovićem sa klupe imaće dobru ekipu, koji će odlikovati jaka odbrana. I treba očekivati motivisan tim“, napomenuo je trener Barselone.

On kaže da i Srbija ima svoje adute i da je jedan od favorita.

– Mi poodavno nismo imali ovako kvalitetnu selekciju. Igrači i stručni štab su već dugo zajedno i sa uspehom rade u kontinuitetu. Favoriti za medalju, pored naše selekcije, su još Španija i Grčka, naveo je srpski trener.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija će igrati u grupi sa Angolom, Filipinima i Italijom.

Komentari
Advertisements