Vuletić: Sve je jasno, ne žele nas u Ligi Evrope

Vladimir Vuletić

Fudbalski klub Partizan zatečen je odlukom UEFA koja je kaznila crno-bele sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama, a tu je i novčani deo kazne od oko 24.000 evra.

Potpredsednik kluba iz Humske, Vladimir Vuletić, rekao je da se vidi jasna namera ljudi iz UEFA da sklone Partizan sa evropske scene.

Kazna je doneta ekspresno. U petak nam je dostavljeno da imamo rok da se izjasnimo o utiscima delegata i FARE izveštača o dešavanjima na utakmici sa Malatijom do ponedeljka u 10 što smo mi i učinili. Ovo je prvi put da je tako brzo odlučeno i reč je o specificnom nerazumevanju pojma rasizam. Jedino što je prijavljeno je skandiranje Donaldu „p…. ciganska“, a podsetio bih da kapiteni Zvezde često pevaju „Mi smo cigani,najjači smo najjači“, rekao je Vuletić za Večernje novosti.

On je podsetio da Partizan nikako ne može da bude doveden u vezu sa rasizmom.

Fudbalski klub Partizan je nastao na tekovinama antifašizma i antirasizma. U prvih 11 protiv Malatije igrali su tamnoputi igrači Sadik i Suma, a u drugom je ušao igrač žute rase Takuma Asano. Jednom takvom klubu nametnuti rasizam može samo maliciozna organizacija sa namerom da se obračuna sa Partizanom pre nego što se njegovi protivnici na terenu obračunaju sa njim. Moje je mišljenje da postoji jasno definisana tendencija da Partizan ove godine ne igra Ligu Evrope.

Partizan će sigurno uložiti žalbu.

Partizan će odmah uložiti žalbu, ići ćemo na žalbeni postupak i dok on ne bude završen ova se kazna ne može smatrati pravosnažnom, zaključio je Vuletić.

Komentari
Advertisements