Otkazi se nižu: Kajl Lauri ne igra na SP u Kini

Kajl Lauri

Loše veti za američku reprezentaciju se nižu. Kajl Lauri je poslednja zvezda u nizu koja je otkazala nastup u Kini od 31. avgusta.

On je u julu operisao palac desne ruke, očekivalo se da bude spreman za Mundobasket, ali mu lekari nisu dali dozvolu da počne da trenira.

Lauri se priključio početkom meseca kampu selektora Grega Popovića.

Nadao sam se da ću biti spreman za turnir, ali nisam dobio dozvolu da se vratim punom treningu. Želeo sam da pomognem svojoj zemlji u napadu na zlato ovog leta. Volim da igram za reprezentaciju SAD, ali ovaj put moram da propustim i navijam za tim od kuće. Verujem da će momci koji igraju biti sjajni i da će doneti zlato našoj zemlji, oglasio se Lauri preko Instagrama.

Bio je član šampionske generacije sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. i nada se mestu u selekciji na OI u Tokiju 2020.

Tim SAD trenutno čine: Harison Barns, Džejlen Braun, Dieron Foks, Džo Heris, Kajl Kuzma, Bruk Lopez, Kris Midlton, Donovan Mičel, Mejson Plamli, Markus Smart, Pi Džej Taker, Majls Tarner, Kemba Voker i Derik Vajt.

Pre Laurija, nastup na SP su otkazali: Marvin Begli, Bredli Bil, Entoni Dejvis, Andre Dramond, Erik Gordon, Džejms Harden, Montrezl Herel, Tobajas Heris, Demijen Lilard, Kevin Lav, Si Džej Mekalum, Pol Milsap i Džulijus Rendl.

Amerikanci će na Mundobasketu u Kini igrati u Grupi E sa Turskom, Češkom i Japanom, a njihova grupa se ukršta sa Grupom F u kojoj su Grčka, Novi Zeland, Brazil i Crna Gora.

Komentari
Advertisements