Preminuo argentinski junak sa Mundijala 1986. godine

Hoze Luis Braun

Nekadašnji argentinski reprezentativac, Hoze Luis Braun, koji je sa „gaučosima“ osvojio Svetsko prvenstvo 1986. godine, preminuo je u 62. godini.

Upravo je Braun postigao prvi gol u finalnoj utakmici sa Saveznom Republikom Nemačkom, a zanimljivo je da mu je to bio jedini gol na 36 utakmica koliko je odigrao za Argentinu.

Odigrao je svaki minut na pomenutom Mundijalu, na koji je došao praktično u poslednjem trenutku s obzirom na povredu kolena koja ga je mučila, a ostala je upamćena i njegova herojska priča iz finala kada je u finišu meča zadobio povredu ramena, ali je odbio da bude zamenjen. Problem je rešio tako što je na dresu napravio rupu i u nju ubacio palac (što se može videti na fotografiji) i na taj način smanjio pokretljivost poređenog ramena.

Najveći deo igračke karijere proveo je u Estudijantesu za koji je nastupao osam sezona, a igrao je i za Atletiko Nasional, Boku Juniors, Deportivo Espanjol, Brest, Mursiju i Rasing.

Po završetku igračke karijere postao je trener, vodio je kadetsku reprezentaciju Argentine, a poslednji klub bio mu je Fero Karil 2013. godine.

Komentari
Advertisements