Srbina optužuju da je namerno polomio nos najtalentovanijem ruskom napadaču

Fjodor Čalov

Jedna od glavnih tema utakmica 5. kola Premijer lige Rusije je postupak srpskog fudbalera Ivana Miladinovića u meču CSKA – Soči.

Miladinović je bio u duelu sa jednim od najtalentovanijih ruskih napadača, Fjodorom Čalovim, kome je polomio nos u duelu u 93. minutu, koji je ostao neprimećen od strane glavnog sudije, nakon čega je Čalovu potekla krv na nos i morao je da napusti teren.

Nekadašnji trener CSKA, Oleg Kornauhov, prokomentarisao je ovaj duel ne ostavivši dilemu da li je udarac bio nameran ili ne.

Mi nekadašnji igrači nismo igrali odbojku, tačno znamo kako smo se ponašali na terenu i ja nemam nikakvu dilemu da je udarac laktom bio nameran. Miladinović je zaslužio isključenje, a bez dileme to je bio i penal. Glavni sudija je možda bio okrenut pa nij video, ali mislim da su pomoćnici morali da primete ovaj detalj. Da je postojao VAR sve bi bilo rešeno u korist CSKA, rekao je Kornauhov za ruske medije.

Miladinović je pozvan na sednicu Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Rusije na kojoj će izneti svoju verziju ovog događaja. Ukoliko se utvrdi njegova krivica biće supendovan, ali je za sada još uvek rano govoriti o težini kazne.

Inače Miladinović je igrao za Jagodinu, Tabane, Slogu iz Kraljeva i niški Radnički pre nego što je prošlog leta potpisao ugovor sa Sočijem.

Komentari
Advertisements