Zvezda objavila plan i program priprema: Sedam utakmica do Superkupa ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaški klub Crvena zvezda predstavio je plan priprema za narednu sezonu.

Predviđeno je da se igrači okupe 19. avgusta, tokom tri sledeća dana biće obavljeni neophodni lekarski pregledi, a za 22. avgust zakazan je i prvi trening.

Kako je navedeno na klupskom sajtu program priprema je značajno drugačiji u odnosu na neka pređašnja vremena kada su pripreme trajale znatno duže, jer je u svetskoj košarci postavljen standard da one traju do 40 dana uoči početka takmičarskih utakmica. Stručni štab Crvene zvezde je preduzeo korake na vreme i bio konstantno na vezi sa prvotimcima koji su dobili plan individualnih priprema u cilju da dođu spremni na prvo okupljanje.

Prema aktuelnom planu koji je sačinio stručni štab, crveno-beli će odigrati sedam utakmica pre odlaska u Zagreb, gde ih očekuje nastup na ovogodišnjem Superkupu ABA lige.

Prvi rival biće nemački Oldenburg, 1. septembra u Beogradu, tri dana kasnije zakazan je duel sa Darušafakom, a 8. septembra rival će biti Mornar. Još uvek nije poznato ime protivnika za utakmicu koja će biti odigrana 11. septembra, nakon čega sledi put u Atinu i trening meč zatvorenog tipa sa Olimpijakosom 17. septembra.

Dva dana kasnije Zvezda će odmeriti snage sa Peristerijem, a poslednji pripremni duel zakazan je za 21. septembar kada će rival ponovo biti Olimpijakos, s tim da će ovaj meč biti otvorenog tipa.

Komentari
Advertisements