Kadeti posle drame poraženi u četvrtfinalu [VIDEO]

Detalj sa utakmice Srbija - Španija

Ni kadetska košarkaška reprezentacija Srbije, kao ni starije selekcije, neće se ovog leta boriti za medalje na Evropskom prvenstvu.

Reprezentacija Srbije sastavljena od igrača do 16 godina, poražena je u četvrtfinalu šampionata Starog kontinenta koje se održava u Udinama, od vršnjaka iz Španije sa 72:71, posle produžetka.

Izabranici selektora Saše Nikitovića su u regularnom toku ispustili pobedu, a u dodatnih pet minuta i sudije su pomogle da u polufinale uđu Španci.

Srbija je tridesetak sekundi pre kraja imala četiri poena prednosti i napad (57:53), ali je Španija uspela da izbori produžetak i to sa linije slobodnih bacanja, osam sekundi pre kraja.

U dodatnih pet minuta Španci su bili u stalnom vođstvu, ali je Stefan Stefanović trojkom, dve sekunde pre sirene izjednačio na 71:71. To nije bilo dovoljno za novi produžetak, pošto su sudije dosudile tehničku grešku Marku Markoviću zbog ometana izvođenja lopte za Španiju, a Huan Nunjez Garsija sa linije slobodnih bacanja postavio konačnih 72:71.

Komentari
Advertisements