Popovič: Saša je paklen trener, Srbija ima sistem koji joj je doneo mnogo uspeha

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država priprema se za Mundobasket 2019 u Kini, koji je na programu od 31. avgusta do 15. septembra.

Nema sumnje da su i pored mnogobrojnih otkaza Amerikanci favoriti broj 1, ali šansu da ih skinu sa trona vrebaju mnoge reprezentacije. Među njima je i Srbija, a selektor „orlova“ Aleksandar Đorđević nedavno je više u šali izjavio: „Neka je Amerikancima Bog u pomoći ako se sastanu s nama“.

Selektor SAD Greg Popovič nije želeo da ulazi u polemiku, već je pohvalno govorio o Đorđeviću i selekciji Srbije.

Morate da pitate Sašu. Ne obazirem se previše na takve stvari. Previše sam dugo u ovom poslu. Saša je paklen trener, veliki takmičar, bio je heroj u Evropi kao igrač, fantastičan košarkaš. Oni imaju sistem koji im je doneo mnogo uspeha, rekao je Greg Popovič.

Možda i najzvučnije ime od preostalih igrača na spisku SAD Kemba Voker takođe nije hteo previše da komentariše ovu izjavu, ali je naglasio da ga sitne prozivke inspirišu.

Nije me previše briga. Idemo utakmicu po utakmicu. Pre tog finala obe ekipe moraju da prođu daleko na turniru. Videćemo ako budemo igrali, ali sve je u redu, malo „treš-toka“ nije na odmet, ne smeta mi uopšte, dodao je novi košarkaš Boston Seltiksa.

Komentari
Advertisements