Zahuktava se prelazni rok u Turskoj, stižu Francuz i Englez

Stiven Nzonzi

Činilo se da je vreme kada su turski klubovi trošili ogromne sume na dovođenje fudbalera za nama, ali bi aktuelni prelazni rok mogao da promeni mišljenje o tome.

U ovoj ligi, u narednoj sezoni, mogla bi da igraju dvojica odličnih fudbalera, jedan je član Rome, a drugom je nedavno istekao ugovor sa Liverpulom.

Galatasaraj je na svom zvaničnom profilu objavio da je počeo pregovore o pozajmici Stivena Nzonzija, fudbalera rimskog kluba. Francuz je prošle sezone iz Sevilje došao na Olimpiko za skoro 30 miliona evra, ali nije ostavio neki poseban utisak, mada je odigrao čak 39 utakmica u dresu “vučice“. Skaj Sport Italija navodi da bi turski klub preuzeo platu 30-godišnjeg fudbalera, a da bi na kraju sezone mogao da ga otkupi. Plata Nzonzija je između 3 i 4 miliona evra, a milion bi legao i na račun Rome odmah, s tim da bi po okončanju sezone otkupna klauzula iznosila 15 miliona evra.

Govori se da bi i, sada već bivši, igrač Liverpula, Danijel Staridž mogao u Tursku. Njemu je nedavno istekao ugovor sa šampionom Evrope, pa su za njega zainteresovani brojni klubovi. Poslednje informacije govore da je na putu za Tursku, gde bi trebalo da potpiše dvogodišnji ugovor sa Trabzonsporom, za godišnju platu od 3 miliona evra.

Komentari
Advertisements