Košarkaški savez i UNICEF u radnoj poseti igralištu na Adi Ciganliji za koje su prikupljena sredstva na utakmici u subotu [FOTO]

Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS je sa partnerima iz UNICEF-a, posetio lokaciju na Adi Ciganliji na kojoj će se izgraditiinkluzivno igralište.

Uz podršku navijača koji su prisustvovali prijateljskoj utakmici Srbija – Litvanija, prikupljeno je 5.373.964 dinara za inkluzivna igralištakoja će obezbediti deci različitih tipova fizičkih, senzornih iintelektualnih smetnji u razvoju, da imaju priliku da se igraju i da imaju pozitivno iskustvo kroz učenje kroz igru.

Zadovoljstvo mi je što imamo ovako lojalnu publiku koja je uz podršku košarkašima dala i doprinos za stvaranje boljih mogućnosti za decu sa smetnjama u razvoju. Došao sam ovde na Adu Ciganliju, sa UNICEF-om kako bismo se sreli sa direktorom JP Ada Ciganlija i kako bismo zajedno obišli teren gde će biti izgrađenoinkluzivno igralište. Nama u Savezu,u upravi i igračima, je veoma važno da zajedno sa našim partnerima stvaramo mogućnosti da kao društvo kroz sport i da uz podršku i ljubav otvorimo mogućnosti za rast i napredak svakog deteta, izjavio je Dejan Tomašević danas prilikom radne posete.

Direktor JP Ada Ciganlija Robert Đukić izrazio je zadovoljstvo što će inkluzivno igralište biti baš na Adi Ciganliji, omiljenom mestu za odmor i rekreaciju Beograđana.

Sa ovako velikim i uticajnim partnerima, kao što su Košarkaški savez Srbije i UNICEF mi ćemo dati sve od sebe da se radovi završe brzo, u skladu sa dogovorenim rokovima. JP Ada Ciganlija mnogo polaže da bude društveno odgovornai bili smo počastvovani kada nam se obratio UNICEF kao organizacija koja je lider u znanju o deci. Ada će dobiti nov prostor koji će biti inkluzivan i namenjen svoj deci. Želim da pozovem sve posetioce Ade Ciganlije da čuvaju sprave i odgovorno se odnose prema igralištu, jer ono pripada svima nama i treba da ga sačuvamo za sadašnje i buduće generacije, izjavio je Robert Đukić.

UNICEF je globalni lider u sprovođenju programa sport za razvoj koji dostiže 10 miliiona dece u više od 40 zemalja, kroz sportske aktivnosti koje su sprovedene u poslednjih 5 godina. U Srbiji postoji jaka sportska kultura i predstavlja priliku za razvoj dece. Zato UNICEF i u Srbiji, koristi snagu sporta za sprovođenja programskih aktivnosti, izjavila je Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a.

Zahvaljujući našoj reprezentaciji i 18.213 navijača koji su bodrili naše košarkaše u subotu, za izgradnju inkluzivnihigrališta u Srbiji je prikupljeno 5.373.964 dinara.

Građani koji nisu bili u prilici da prisustvuju utakmici, još uvek mogu da daju svoj doprinos . U avgustu će uz uplatnicu Infostana stići namenska uplatnica UNICEF-a na kojoj građani moguda upišuželjeni iznos donacije koja je namenjena izgradnji inkluzivnih igrališta u Srbiji.
Deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom spadaju u najugroženije i najranjivije grupe u Srbiji. Naša pomoć i solidarnost sa njima, neophodni su da bismo stvorilidruštvo koje daje jednaku šansu svoj deci.

Komentari
Advertisements