Partizan podneo žalbu: Vuletić ima i dobre vesti za „grobare“

Vladimir Vuletić

UEFA je kaznila FK Partizan sa dve utakmice igranja bez prisustva gledalaca u takmičenjima pod njenim okriljem.

Crno-beli su kažnjeni po četiri tačke: zbog bacanja tvrdih objekata ma teren, korišćenja pirotehničkih sredstava, rasističkog ponašanja, kao i blokiranih stepenica.

Potpredsednik beogradskog kluba Vladimir Vuletić je potvrdio za „Hot sport“ da je stigao zvaničan dopis UEFA, i da će se Partizan žaliti na ovu odluku. Ukoliko Partizan prođe Malatiju, Vuletić očekuje da će moći da ima podršku navijača u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, jer će žalba odložiti kaznu. Takođe, potpredsednik kluba iz Humske veruje da će se suspenzija od dva meča makar prepoloviti.

UEFA nam je poslala dopis u kom nam je detaljno opisano zbog čega smo kao klub kažnjeni. Mi ćemo kao klub već sutra najaviti žalbu, a podnećemo je zvanično u ponedeljak. Samom žalbom ćemo izvesno odložiti kaznu za meč protiv Moldea, naravno ukoliko večeras prođemo Malatiju. Nama je potencijalni dvomeč protiv Moldea najvažniji u sezoni i ako dođe do njega učinićemo sve da imamo podršku sa tribina. Bilo bi glupo recimo da nam usvoje žalbu, a mi meč odigramo pred praznim tribinama. Ko bi onda mogao nama da nadoknadi načinjenu štetu. Verujem da će UEFA privremeno suspendovati svoju odluku, dok se ne donese konačna. Verujemo da će nam žalba prepoloviti kaznu, što bi bio za nas ogroman uspeh, imajući u vidu da smo višestruki povratnici i da smo često kažnjavani u poslednjih pet godina. Tražićemo da usmeno objasnimo “disciplincima” UEFA, da povici Mičelu Donaldu, svakako neprihvatljivi, nisu rasizam, već navijačko prepucavanje, rekao je profesor Vuletić za „Hot sport“.

Komentari
Advertisements