Bogdanović: Sakramento će navijati za Srbiju! [VIDEO]

Bogdan Bogdanović

Jedna od najvećih uzdanica Srbije na Mundobasketu u Kini biće Bogdan Bogdanović, koji je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema sa izuzetkom teških povreda dvojice važnih igrača.

Zadovoljan sam pripremnim periodom, ali naravno da je povreda dvojice jako bitnih igrača veliki peh. Ali povrede su sastavni deo sporta, mi smo svi profesionalci i ja sam siguran da će oni profesionalno pristupiti oporavku. Na papiru Amerikanci su i dalje oni najjači, i dalje su favoriti. Svakako da su dosta slabiji bez superzvezda, ali i sa ovim timom su jako velika pretnja, a to su pokazali i tako što su ovako neuigrani dobili Španiju, koja je kandidat za medalju. Ova njihova ekipa nikada nije igrala zajedno i to je dovoljan pokazatelj koliko su jaki. Ali treba doći do njih pre svega, ima još mnogo mečeva do tog, rekao je Bogdanović pred put u Kinu.

Bogdan Bogdanović

U Kini će mnogo toga zavisiti od njega, ali kako je sam rekao na pritisak je navikao još u Partizanu.

Navikao sam na pritisak od Partizana, posle je sve lakše. Drugačiji je naravno pritisak u reprezentaciji, ali kada na to navikneš na klupskom nivou posle je i u reprezentaciji mnogo lakše. Mislim da je sistem takmičenja bolji nego ranije i mislim da će igračima pomoći da na prvenstvu ostanu sveži. Daleko je pričati o medalji, imamo još pripremnih utakmica ispred nas, najvažnije je da se dobro spremimo za prvenstvo i da iz utakmice u utakmicu budemo sve bolji. A uvek je dobra prilika za zlato.

Kina je specifična zemlja, a igrači su neke važne savete dobili od Miroslava Raduljice.

Jako je kratak vremenski period, nemamo vremena da doživimo kulturološki šok, kao ja kada sam došao u Ameriku pa posle dva ili tri meseca i sam počneš da se menjaš. Svi smo tu zbog jednog cilja. Raduljica nam je rekao najvažniju stvar, da skinemo VPN, sve ostalo će biti lakše.

Bogdanović smatra da će u Sakramentu navijati za Srbiju.

Mislim da će u Sakramentu navijati za nas. Prvo su bila trojica iz Sakramenta u američkoj reprezentaciji, pa dvojica, sad jedan, mislim da će navijati za nas jer u Srbiji sigurno igraju dvojica iz Kingsa, zaključio je uz osmeh reprezentativac Srbije.

Komentari
Advertisements