Gasol prokomentarisao Đorđevićevu izjavu i poručio: Ovo je recept za pobedu protiv Amerikanaca

Mark Gasol, reprezentacija Španije

Košarkaška reprezentacija Španije biće jedan od kandidata za jednu od medalja na Svetskom prvenstvu u Kini.

Španci su pre nekoliko dana imali priliku da odmere snage sa selekcijom SAD, koja je bez većih problema ostvarila trijumf u prijateljskom meču u Anahajmu. Mark Gasol je jedan od lidera ovog tima Španije, a uoči početka Mundobasketa izjavio je da su ambicije uvek najveće.

Veoma smo ambiciozni, možemo da se nosimo sa bilo kojim timom sa šampionata. Postoji grupa od 8 ili 9 reprezentacija gotovo podjednakog kvaliteta i sve će zavisiti od trenutne inspiracije. Ne postoji osam zlatnih medalja tako da će biti velikih razočaranja i teških udaraca, a izvesno je da u drugoj fazi moramo da budemo na najvišem nivou, rekao je Gasol za Radio Kadena Ser.

Novinare je zanimao komentar izjave Aleksandra Đorđevića, koji je Amerikancima poručio „neka im je Bog u pomoći ako se sastanu sa Srbijom“.

Znam da je Đorđević veoma uveren u svoje sposobnosti i sposobnosti svojih igrača, ali ne bih da komentarišem njegovu izjavu. Mi smo videli neke delove u igri američke reprezentacije u kojima mi imamo više iskustva i možemo da im naškodimo. Ali smo videli i razliku u fizičkim predsipozicijama, tu su jedinstveni. Ukoliko odigramo timski, popravimo defanzivni skok povećavaju se šanse da pobedimo Amerikance, a to važi i za druge selekcije.

Mlađi brat Gasol je na kraju odgovorio na pitanje postoji li mogućnost za neuspeh na Mundobasketu.

Za mene bi neuspeh bio ukoliko ne budemo igrali onako kako umemo, u skladu sa našim košarkaškim genetskim kodom. Nisam čovek rezultata, možete da budete četvrti i da se osećate veoma dobro ili da budete četvrti sa osećajem da je sve bila katastrofa. Ne krijemo se, znamo da možemo da budemo na postolju, zaključio je Gasol.

Komentari
Advertisements