Popovič: Australija među najozbiljnijim kandidatima za titulu na SP

Amerika i Australija će igrati 22. i 24. dve prijateljske utakmice u Melburnu uoči Svetskog prvenstva u Kini. Pred te utakmice selektor Sjedinjenih Država Greg Popovič imao je samo reči hvale o protivniku.

Bez sumnje oni su tim koji može da osvoji titulu. Ne pričam to samo zato što sam ovde, to je činjenica. Blizu su već nekoliko godina i gladni su. Talentovani su. Trener Lemanis radi dobar posao i oni su tim i imaju zajedništvo. Znaju šta rade. Žestoki su i imaju fizikalije koje idu uz to. Mislim da su među najozbiljnijim kandidatima bez sumnje, rekao je Greg Popovič.

Iako je Amerika dosta oslabljena usled brojnih otkaza najvećih zvezda u reprezentaciji, i Australija na Svetskom prvenstvu igra bez NBA zvezde Bena Simonsa.

Popovič je istakao važnost pripremnih utakmica, jer igrači nisu često u prilici da igraju zajedno.

Te utakmice mnogo znače, svi timovi samo žele da budu bolji. Siguran sam da svi timovi gledaju snimke i da pokušavaju da učine da njihovi momci shvate kako treba da igraju. Ko će biti starter? Te stvari se same reše. Međutim i dok turnir traje, pokušavaš da napreduješ, poručio je Popovič.

Amerikanci će osim sa Australijancima igrati i sa Kanađanima, a Svetsko prvenstvo počinju 1. septembra utakmicom protiv Češke. U njihovoj grupi su još Japan i Turska.

Komentari
Advertisements