Pobeda ,,orlova“ nakon dramatične završnice

Srbija – Italija 71:65 (27:17, 20:17, 12:14, 12:17)

Košarkaši Srbije savladali su Italiju 71:65 u prvom prpremnom meču u Kini, pred početak Svetskog prvenstva.

Vodila je Srbija kroz gotovo ceo meč, i to sa pristojnom razlikom, dok pred sam kraj susreta nije došlo do preokreta s kojim su se ,,orlovi“ uspešno izborili.

Za razliku od prošlonedeljne utakmice u Atini, Italija je bila jača za Datomea, Galinarija i Heketa, ali to nije mnogo uticalo na rezultat.

Do sredine prve četvrtine „azuri“ su držali rezultatski priključak, pre svega zahvaljujući šutu za tri poena, a potom je usledio beg „orlova“. Serijom od 11:0 naš tim je došao do prednosti od 12 poena (27:15), koju je uglavnom održavao u drugoj četvrtini.

Zapretio je Heket sa pet brzih poena na početku druge deonice (27:22), ali je na isti način odgovorio Gudurić, a posle trojke Bogdanovića sa osam metara, Srbija je u 16. minutu vodila sa plus 14 (37:23).

Prvo poluvreme je završeno vođstom Srbije od 47:34, a najefikasniji u našem timu bili su Bogdanović sa 10 i Bjelica sa 7 poena, a kod Italijana Heket sa 12 poena.

Najmanji broj poena postignut jeu trećoj deonici, koju je Italija dobila 14:12.

Usledilo je nekoliko loših napada za Srbiju bez rešenja. Prilično je opuštena bila naša reprezentacija koja nije uspevala da postigne poen.

Nakon trojke Belinelija i smanjene prednosti Italijana, Gudurić je postigao koš uz dosuđen faul i ponovo vratio Srbiju u igru za 59:48 na kraju treće četvrtine.

Drastičan pad u igri Srbije dogodio se u četvrtoj četvrtini, kada je Italija imala seriju od 17:0, i prvo vodstvo na utakmici.

Srbija je vratila prednost zahvaljujući 4 vezana poena Milutiva, prvo sa linije za slobodna bacanja, a zatim odličnog zakucavanja za 68:65.

Konačno, Jović stavlja tačku trojkom sa velike udaljenosti za konačnih 71:65.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 15 poena, a dvocifren je bio i Nemanja Bjelica sa 10 poena.

Za Italijane Belineli je postigao 18, Haket 15 i Galinari 12 poena.

Naredni meč će u okviru istog turnira ,,orlovi“ igrati nedelju, u meču protiv Novog Zelenda od 13 sati i 30 minuta.

Na teren nije izlazio Boban Marjanović, kao ni Vladimir Lučić koji se još uvek oporavlja od lakše povrede.

 

 

Komentari
Advertisements