Tumbaković: Želimo da vratimo zajedništvo i poverenje naroda [VIDEO]

Ljubiša Tumbaković

Ljubiša Tumbaković je istakao nekoliko ciljeva koje, u narednom periodu ima zajedno sa svojim stručnim štabom u reprezentaciji Srbije.

Tumbaković je, objavljujući spisak igrača za duele sa Portugalijom i Luksemburgom, istakao je da situacija u kvalifikacionoj grupi za EURO nije laka, ali da je i dalje pod kontrolom.

– Ideja je da vratimo jedinstvo i zajedništvo, ali i igrače koji nisu bili u jednom periodu u reprezentaciji iz nekih razloga. Napravili smo program aktivnosti, želeli smo da razgovaramo i sa igračima koji sada nisu na spisku, rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Hilton, prenosi Tanjug.

Kao prvi cilj, naglasio je Tumbaković, postavlja harmoniju u timu.

– Kod selektora Radomira Antića je postojalo zajedništvo, zajedno sa narodom i medijima. Slično je bilo kod Siniše Mihajlovića, a onda se u nekom periodu izgubila harmonija. Sada hoćemo da je vratimo.

Srbija će pokušati sve da uradi da ostvari pozitivan rezultat protiv aktuelnog prvaka Evrope Portugalije, na čelu sa Kristijanom Ronaldom, a potom i protiv Luksemburga.

– Svaka utakmica je teška i delikantna. Svesni smo situacije u kojoj smo, 15 bodova je u igri i kontrolišemo je. Nije lako, ali ćemo pokušati da uradimo ono što želimo, rekao je Tumbaković, uz dodatak da je razgovarao i sa njegovim prethodnikom Mladenom Krstajićem.

On je pozvao medije da pomognu reprezentaciji da se stvori prava atmosfera u javnosti.

– Već sam rekao da je pitanje selektora nacionalni projekat. Trebalo bi svi zajedno da učestvujemo u tome, ukoliko je do nas iz tima učinićemo sve da navijači prepoznaju naš odnos kroz ponašanje. Medijska podrška je neophodna, može da utiče na kreiranje pozitivne atmosfere.

Tumbaković je istakao da niko od igrača koji sada nisu pozvani, nije otpisan, pa ni Marko Grujić.

– Grujić je i po kvalitetu i po godinama neko ko je budućnost srpskog fudbala. Međutim, logično je da se u ovom trenutku opredelimo za igrače koji su iskusniji, koji su duže u reprezentaciji, u odnosu na neke igrače ispred kojih je vreme. Jedan od tih koji ima prostor i vreme je i Marko Grujić.

Na pitanje da li sanja Ronalda pred duel u Beogradu 7. septembra, Tumbaković se nasmejao.

– Zašto bih Ronalda sanjao? Imam lepše snove, uz osmeh je poručio selektor „Orlova“.

Prokomentarisao je i rezultate u Evropi najveća dva srpska kluba Crvene zvezde i Partizana.

– To ide korektnim putem, Zvezda je malo ubedljivija na jačem nivou. Napravila je dobar rezultat u Bernu i sa velikom dozom optimizma čeka revanš. Partizan nije bio tako ubedljiv, imao je propusta u načinu igre. Ipak, ima i dobar rezultat, verujem da oba tima mogu dalje, zaključio je bivši trener Partizana, podsetivši da je uvek bio profesionalac u trenutku kada nema nijednog igrača na ovom spisku iz redova crno-belih, za razliku od dvojice iz Zvezde – Marka Gobeljića i Milana Pavkova.

Srbija dočekuje Portugaliju 7. septembra na stadionu „Rajko Mitić“, a tri dana kasnije igra u Luksemburgu.

Komentari
Advertisements