Kraj karijere strelca prvog koša u istoriji crnogorske reprezentacije

Bojan Bakić

Nekadašnji košarkaš Budućnosti i Hemofarma, Bojan Bakić, doneo je odluku o završetku igračke karijere.

Strelac prvog koša u istoriji crnogorske reprezentacije od prošle godine igra za kazahstanski Atirau, ali je rešio da je vreme da se posveti novim izazovima.

Svemu dođe kraj, odluku sam doneo u razgovoru sa porodicom, a i zbog svog zdravstvenog biltena. Rano sam bio uključen u rad, već sa 14 godina bio deo seniorskog tima Budućnosti, više od dve decenije sam profesionalno u košarci. Imao sam brojne pehove sa povredama, koji su prilično uticali na razvoj moje karijere, ali uprkos tome nisam nezadovoljan ostvarenim, izjavio je Bakić za podgoričke Vijesti.

Kako je najavio, ostaće u košarci kroz rad sa decom.

Sada je vreme za neke nove izazove, na nekom drugom polju, koji mi je sada prioritet. Iz ljubavi, vremena i iskustva provedenog uz vrhunske igrače i trenere, imam želju da ostanem u košarci kroz rad sa decom, tako da ću za početak pomoći u radu škole košarke koju vode moji nekadašnji saigrači Savo Đikanović i Vlado Šćepanović, dodao je Bakić.

U karijeri je pored navednih timova igrao i za Marusi, Čarni Slupsk, Trikalu, Metalac, Krivbas, Rigu, Ventspils i Kolin.

Komentari
Advertisements