Preokret Srbije za drugu pobedu na Evropskom prvenstvu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Holandija 3:1

Odbojkašice Srbije ostvarile su drugu pobedu na Evropskom prvenstvu koje zajednički organizuju Mađarska, Poljska, Slovačka i Turska.

Srbija je u Ankari savladala Bugarsku sa 3:1, po setovima 16:25, 25:21, 25:20, 25:16 i u pobedničkoj atmosferi dočekuju mečeve sa Francuskom, Grčkom i Turskom.

Bugarke su dominirale u prvom setu, već na prvom tehničkom tajm-autu bilo je 8:3, a do kraja seta njihova prednost nijednog trenutka nije bila manja od 5 poena.

Stvari su počele polako da dolaze na svoje mesto u drugom setu, u kojem je rezultat samo jednom bio izjednačen (1:1), a sve ostalo proteklo je u znaku vođstva Srbije, koja je izjednačila na 1:1.

Neizvesnost u trećem setu trajala je samo do rezultata 8:7, kada je Srbija napravila seriju od 5:0, a u četvrtom setu neizvesnosti nije bilo – Srbija je u ranoj fazi stekla pet poena prednosti i rutinski meč privela kraju.

Sjajan meč odigrala je Brankica Mihajlović koja je osvojila 24 poena, Tijana Bošković je dodala 15, dok je kod Bugarki Dimitrova bila najbolja sa 18 poena. Naredni meč na šampionatu Srbija će odigrati već u ponedeljak od 16 časova, a protivnik će biti Francuska.

Komentari
Advertisements