Trinkijeri: Cilj je da postepeno igramo kao tim, Srbija može da pobedi SAD

Košarkaši Partizana pripremaju se za novu sezonu, a tim se polako kompletira.

Stigao je i Vilijam Mozli, dok se Stefan Birčević nalazi sa reprezentacijom Srbije u Kini i nastupaće na Mundobasketu 2019.

Očekuje se da će crno-beli u narednim danima dovesti pojačanje na poziciji beka šutera. U igri je i slavni Amerikanac Endrju Gaudlok.
Andrea Trinkijeri izneo je prve utiske nakon nedelju dana rada, uz napomenu da pravi posao tek predstoji.

Dobro došli u rudnik! Imaćemo mnogo da kopamo. Počeli smo pre sedam dana. Za sada je sve OK. Ali, ja nisam upoznao trenera koji je u avgustu nesrećan. Ide sve kako treba, polako. Nadam se da ćemo jako dobro sarađivati, da ćete mnogo pisati lepim pobedama. Imamo mnogo posla. Nova je ekipa. Imali smo radno leto. Sezonske karte idu odlično. Grobari su fantastični. Od toga želimo početi novu sezonu: ljubav, strast, želja…, rekao je trener Partizana, a preneo „basketballsphere.com“.

Italijanski stručnjak je naglasio koji su prvobitni ciljevi i najavio veliku borbu na svakoj utakmicu u bilo kom takmičenju.

Prva stvar je da izgledamo kao tim i igramo kao tim. Ovo su za mene 12 najboljih igrača koje smo mogli da dovedemo. Cilj je da postepeno izgledamo, mislimo i igramo kao tim. ABA liga će biti super ove godine. Mnogo pojačanja. Evrokup. Teoodosić igra Evrokup, što mnogo govori o ovom takmičenju. Moramo da idemo što dalje, što bolje… Gledamo da svaki trening bude najbolji što može. Moramo prvo sami sebi da izgledamo kako treba, pa da budemo konkurentni svaku utakmicu do kraja. Da se borimo za svaku utakmicu, budemo agresivni, mentalno, fizički. U novoj smo dvorani, novoj kući, što je veliki napredak za nas, da imamo svoj rudnik, sa vrhunskim uslovima, u koji možemo da se zaključamo i radimo.

Prethodnih dana Partizan je ostao bez Marka Pecarskog i Stefana Jankovića. Doduše, na različite načine.

Više me ništa ne iznenađuje. Svako odlučuje šta želi. Želim im sve najbolje, od srca, Stefan je otišao na pozajmicu. Ali, hajde da pričamo o onima koji su tu, kazao je Trinkijeri.

Trinkijeri je prokomentarisao I predstojeći Mundobasket 2019, koji se od 31. avgusta do 15. septembra igra u Kini.

Dobro je da su Srbija i Italija u istoj grupi, oba da idu u drugo kolo. Amerikanci su imali baš dosta problema, naviknu se na to kroz pripreme i onda odigraju odlično. Oni su i dalje broj 1. Srbija je fantastično počela. Niko drugi nije uigran kao Srbija. Taj protok lopte, ta igra… Ne znam da li će biti to dosta da se pobedi SAD. Ali, Srbija može da ih pobedi, a Amerikanci to dobro znaju, dodao je strateg Partizana.

Komentari
Advertisements