,,Đoković ima veliku šansu da bude najbolji teniser svih vremena“

Novak Đoković

Roj Emerson, osvajač 12 Grend slem titula u singlu, osam Dejvis kup trofeja, 110 pehara na ATP turnirima, govorio je o Đokoviću, US Openu i šansama u finalu.

Emerson je ispričao svoje utiske o Novaku i prognozirao ishod Otvorenog prvenstva Amerike.

– Teško je predvideti rezultate, ali za titulu će igrati Novak Đoković, Federer, ili Nadal. To su trojica najboljih tenisera, posebno na grend slemovima, a u igri na pet setova oni najbolje odigraju poene i to je nešto što ih izdvaja. Mislim da će Đoković imati nešto teži zadatak protiv Medvedeva u četvrtfinalu, ako uopšte dođe do tog susreta, što će biti dobar izazov za Novaka. Ali, u meču na tri dobijena seta Novak, koji je dobar taj-brejk igrač, očekujem da pobedi i prođe dalje. Onda će verovatno da naiđe na Federera, što će takođe biti težak zadatak. Naime, Rodžer je na Vimbldonu verovatno trebalo da pobedi jer je imao dve meč lopte u finalu. Ali nije. Tako da bi njihov novi susret mogao da bude jako zanimljiv. Takođe, mislim da će Nadal doći do finala na svojoj strani. Sad, njih trojica su toliko blizu po kvalitetu da se sve svodi na par poena, i ako promašite prvi servis što je bitno, to može da odluči meč – rekao je Emerson.

On je istakao da Novak Đoković ima veliku šansu da postane najbolji teniser svih vremena.

U ovom trenutku Novak ima 32 godine, dok su njegova dva glavna rivala nešto stariji. Nadal ima 33-34, a Federer 37-38 godina. Kada pređete 30-tu, stvari počinju da govore za sebe, ali pored svega toga treba istaći da je Đoković stvarno jako dobar igrač. Ukoliko ostane posvećen, Novak može da osvoji još mnogo Grend slemova, i ima veliku šansu da postane najbolji teniser svih vremena. Ali nije lako da zadržite želju da odradite svaki trening na maksimalnom nivou i da ostanete na vrhu. U isto vreme mnogo mladih igrača dolaze sa željom da vas pobede, ali svakako ne mogu da priđu Đokoviću u ovom trenutku, istakao je slavni Australijanac.

Komentari
Advertisements