Đoković nije dočekao Lajovića

Dušan Lajović

Denis Kudla – Dušan Lajović 3:1 (7:5, 7:5, 0:6, 6:3)

Ništa od srpskog duela u trećem kolu US Opena.

Američki teniser, Denis Kudla, posle Janka Tipsarevića, eliminisao je i Dušana Lajovića. Iako više od 80 mesta bolje plasiran, drugi relet Srbije nije uspeo da se probije do treeg kola i duela sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem. Kudla je slavio u četiri seta 7:5, 7:5, 0:6, 6:3, a meč je trajao 2 sata i 44. minuta.

Dva puta je Amerikanac oduzimao servis Lajoviću u prvom setu, dok je naš teniser to učionio jednom. Presudan je bio 12. gem, u kome je Kudla iskoristio drugu set lotu, a treću ukupno, i poveo sa 1:0.

Sličan sceario bio je i u drugom setu, ponovo jepresudio 12. gem, mada su pre toga teniseri razmenili po jedan brejk. U trećem setu prave borbe ije bilo, Lajović je odigrao sjajno i za samo 29 minuta dobio taj deo igre sa 6:0.

Ipak, nije Srbin tako nastavio i u narednom setu, vodila se velika borba, bilo je brejk lopti, ali ne i brejkova, sve do osmog gema, kada je Lajoviću popustio servis. Kada je Kudla servirao za meč, u devetom gemu, uspeo je Lajović da spasi pet meč lopti, ali nije uspeo i šestu, pa je Amerikanac eliminisao i drugog srpskog predstavnika.

Ubeđeni smo da neće i trećeg, pošto mu je u trećem kolu rival prvi teniser planete, Novak Đoković.

Komentari
Advertisements