Mijailović: Stiže pojačanje, Evroliga prioritet svih prioriteta

Ostoja Mijailović

Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, izjavio je da je povratak u Evroligu prioritet svih prioriteta za narednu sezonu.

Naša je želja da se Partizan vrati u Evroligu sledeće sezone, to je prioritet svih prioriteta. Mi smo ove godine dosta više uložili u ekipu nego što smo uložili prošle godine. Ovaj stručni štab je selektirao ceo tim, a mi smo pružili servis ekipi. Nismo potpuno stabilan klub, ali smo daleko stabilniji nego što smo bili. Preuzeo sam veliku odgovornost prelaskom u Arenu. Znam da neki nisu uzeli tu odluku s ljubavlju zbog privrženosti Pioniru, ali smo sa time dobili 1.000.000 evra zarade i to treba uložiti u ekipu. Samo tako možemo da se vratimo u Evroligu. Imamo konkurentnu ekipu. I stručni štab koji nije došao da uči u Partizanu i da se igra košarke, već da igra košarku, rekao je Mijailović za Mozzartsport.

Crno-beli su odradili dobar prelazni rok, ali se čeka još jedno pojačanje.

Za Partizan je ovo novi sistem organizacije, imamo Arenu. Stručni štab radi svakodnevno, ekipa napreduje. Profesor Koprivica je veliko pojačanje za ovu sezonu i mnogo nam pomaže u pripremi tima. Nedostaje nam još to jedno pojačanje, pametno biramo. Nećemo da žurimo sa tim. Od ove sezone želimo dosta više od onoga što smo dobili prethodnih sezona. To je bio plan. Prve dve godine su bile potrebne da se klub stabilizuje. Nismo tada imali uslove, klub je puno dugovao. Sada smo došli u Arenu, imamo dobar tim, stručni štab i jako velike ambicije za ovu sezonu. To dugujemo navijačima.

Klub iz Humske u novu sezonu ulazi znatno rasterećenije.

U Evroligu možemo samo ako budemo drugi u Evrokupu, prvi u Evrokupu ili prvi u ABA ligi. Da li će se to desiti ne znam, ali to su naše ambicije. Dosta smo uložili u ekipu, ali ne nečega što nemamo, već što smo smanjili dugove i obaveze. Prošle sezone smo vratili 1.200.000 starih obaveza, a ove sezone imamo samo 300.000 po sporazumima. Tu smo oslobodili 900.000 evra i uložili u tim. Prošle sezone smo uzeli 350.000 na osnovu karata, a ove godine sam siguran da ćemo preći 1.000.000 evra. Imamo podršku sponzora. I želimo da vratimo Partizan u Evroligu i tamo zaslužuje da bude.

Očekuje se i dobra zarada od sezonskih ulaznica.

Za mesec dana smo prodali preko 3.000 sezonskih karata i ostvario je klub dobit od preko 400.000 evra u ovom momentu. Partizan kada je igrao Evroligu ostvarivao je toliki prihod za celu sezonu. Očekujem da ćemo ove godine imati preko 1.000.000 evra od sezonskih karata i dnevnih karata, kada prodamo lože i stolice pored parketa, zaključio je Mijailović.

Komentari
Advertisements