Kris Smoling otkrio zašto je izabrao Seriju A ispred Premijer lige!

060919SmallingSC

Engleski defanzivac Kris Smoling prešao je u Romu na jednogodišnju pozajmicu u samom finišu letnjeg prelaznog roka.

Dvadesetdevetogodišnjak bi ove sezone mogao da se sastane sa svojim matičnim klubom u Ligi Evrope.

Mislim da ova ekipa definitivno ima šanse. Bićemo jedan od favorita u takmičenju, očigledno je da ima i nekoliko drugih klubova, ali Roma će biti među glavnim favoritima.

Bilo je sjajno iskustvo osvojiti to takmičenje sa Mančester Junajtedom, ali bilo bi još veće osvojiti ga ovde u Italiji.

Dugogodišnji štoper Mančester Junajteda u petak je otkrio italijanskim medijima zašto je izabrao Romu i Seriju A umesto nekog drugog premijerligaškog kluba.

Oduvek sam sanjao o tome da jednog dana zaigram u Seriji A. Mislim da svaki štoper želi da iskusi igranje u italijanskoj ligi, započeo je Smoling pa nastavio:

Smatram da sam sakupio puno iskustva u Premjier ligi i da sada mogu pokazati svoje kvalitete u Italiji. To je ono čemu se radujem.

Smolingova pozajmica ne uključuje mogućnost kupovine, pa da li oseća potrebu da se ponovno dokaže.

Nisam mlad igrač koji mora da se dokazuje, ali volim nove izazove. Odlično sam se proveo u Mančesteru, ali prilika da doživim Seriju A i to sa klubom poput Rome… To se ne odbija!

Ne želim kasnije žaliti za propuštenim prilikama, a ovo je bila ogromna prilika koju sam morao da iskoristim, zaključio je engleski fudbaler.

Komentari
Advertisements