Đorđević pred Španiju: Najvažnija, najteža i najzahtevnija utakmica do sada [VIDEO]

Aleksandar Đorđević

Košarkaši Srbije u nedelju od 14.30 časova igraju protiv Španije, za prvo mesto u grupi J na Svetskom prvenstvu koje donosi potencijalno lakšeg rivala u četvrtfinalu.

Selektor Aleksandar Đorđević je najavljujući meč sa „crvenom furijom“ rekao da će to biti najznačajnija utakmica za naš tim u dosadašnjem toku šampionata.

– Najvažnija, najteža i najzahtevnija utakmica do sada. Oni su ekipa koja već godinama svako veliko takmičenje krene u slabijem ritmu, a onda se dižu. Imaju veliko iskustvo, lidere poput Ljulja, Rubija, Rudija Fernandeza, Marka Gasola… Igraju fizički jako snažno, na ivici faula. Moramo da budemo spremni i da nametnemo našu igru, rekao je Đorđević.

Selektor je istakao da je odbrana zaštitni znak španske igre, što se videlo i u ključnim trenucima njihove utakmice sa Italijom.

– Imaju igrače koji rade fantastičan defanzivan posao, poput Oriole, Klavera i mlađeg Ernangomeza. Odbrana je njihov zaštitni znak već godinama. To će biti super izazov za nas i dolazi u pravom trenutku.

Na početku selektorskog mandata Aleksandar Đorđević je kao jedan od glavnih ciljeva označio pobedu protiv tada neprikosnovene Španije. Sada Srbija u utakmicu ulazi kao blagi favorit, da li je cilj pobediti što ubedljivijije?

– To je bilo neka moja metafora koju smo svi shvatili, pošto su oni u to vreme bili dominantna reprezentacija. Sada moramo da idemo pre svega da pobedimo, a sa kakvom razlikom to je manje važno. Moramo da radimo ono što znamo, da nastavimo u svom ritmu, ništa specijalno nije potrebno, nije nam potrebna posebna motivacija, poručio je Đorđević.

Pogledajte ceo razgovor sa selektorom Đorđevićem:

Komentari
Advertisements