Terzić: Ova ekipa nikada ne odustaje, navikla je da pobeđuje

Zoran Terzić

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić rekao je posle pobede nad Turskom u finalu Evropskog prvenstva da su njegove igračice još jednom pokazale kakav su tim.

– Iskreno govoreći da se igralo na bilo kom drugom mestu verovatno bi bilo malo lakše za nas. Ovo je bio pakao u kakvom nikada do sada nismo igrali. Neverovatna atmosfera od prvog zvižduka sudije do kraja. Teško je bilo igrati, komunikacija sa igračicama je praktično bila nemoguća, ali sve je to pokazatelj da je ovo prava ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće, koja nikada ne odustaje, koja uvek ide na pobedu i koja je navikla da pobeđuje, rekao je Terzić koji je za 17 godina selektorskog mandata osvojio 18 medalja sa odbojkašicama Srbije.

Kapiten Maja Ognjenović nije krila oduševljenje:

– Bilo je onako kako smo očekivali. Izuzetno neizvesna utakmica, puna preokreta. Nije bilo lako igrati u ovakvom ambijentu. Nijedna od nas nije imala priliku da igra u ovakvoj atmosferi. Ponosna sam na ekipu. Kada se činilo da je Turska blizu pobede uspele smo hladne glave da se vratimo. Bilo je pravih izmena sa klupe u pravim trenucima. Neke mlađe igračice od kojih se to nije očekivalo su u ključnim trenucima iznele veliki teret. Moramo da budemo zadovoljne, za ovo smo radile celo leto.

Doček srpskih odbojkašica je zakazan za ponedeljak u 21 čas ispred Skupštine Beograda.

– Ne možemo da dočekamo da se sutra vidimo sa našim navijačima na balkonu. To je nešto zbog čega treniramo, radimo, igramo i pobeđujemo za našu zemlju i naš narod. Znamo sa kolikim nestrpljenjem nas očekuju, isto kao i mi njih, poručila je Maja Ognjenović.

Komentari
Advertisements