Đorđević: Idemo u četvrtfinale da tražimo našu igru i šansu [VIDEO]

Slektor Srbije Aleksandar Đorđević pred četvrtfinalni duel sa Argentinom započeo je konferenciju za medije porukom za Vasu Micića, zbog tragedija koja je zadesila njega i njegovu porodicu.

– Moja prva misao ide prema Vasi Miciću i njegovoj porodici. Čuli ste da mu je umrla majka, moje saučešće i javno. Već smo pričali… Nije mu lako bilo sve ovo vreme, od početka priprema. Sada prvi put o tome pričamo. On je momak koji je prolazio kroz težak period. Svaka mu čast što je ovde uopšte, odlučio je da bude sa nama protiv Argentine, to je velika stvar. Svi smo uz njega, posebno njegovi saigrači. Daju mu podršku. Desilo se. Nije lako. Njemu je stvarno vrlo teško. Ali pokazao je veličinu. Hrabrost. Svaka mu čast, kazao je Đorđević.

Srbija se sastaje sa Argentinom u utorak od 13 sati.

– Reprezentacija koja je pobedila sve, igraju lepršavu, pravu argentinsku košarku, sa mnogo asistencija, dodavanja, nesvakidašnjih poteza vezanih za dva plejmejkera, motore ekipe, Laprovitolu i Kampaca, uz amblem Argentine već dve decenije – Luisa Skolu. Imaju igrače poput Deka, Brusina, koji su se digli klupski, uz Deliju čine okosnicu tima. Vildosa unosi ekstra energiju, odličan je u tranziciji. Slična utakmica nas čeka kao što je bila ona protiv Španije, rekao je selektor i dodao da je ovo najvažniji meč na takmičenju.

– Posle pregleda utakmice pojavile su se razne stvari, neke situacije koje smo videli, sudijske odluke… Recimo, ta nedosuđena lična na Jokiću, videlo se i na terenu. Nemoguće je da se to ne sudi takvom igraču. Očigledno im je bila namera da igraju čvrsto, fizički. Moramo da budemo spremni, jer će nas tako i dalje napadati. Idemo u četvrtfinale, da tražimo našu igru i šansu, znamo šta donosi polufinale. Dakle, ovo je najznačajnija utakmica na šampionatu, obajsnio je Đorđević.

Selektor je govorio i o Nikoli Jokiću, ali i o porazu od Španije, a kompletnu izjavu možete pogledati u boksu ispod.

 

Komentari
Advertisements