Tumbaković najavio mnogo promena u sastavu protiv Luksemburga, kao i naredne korake

Ljubiša Tumbaković

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za EURO 2020.

„Orlovi“ gostuju u Luksemburgu, a utakmica je na programu u utorak, 10. septembra od 20.45 časova.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković naglasio je da Luksmeburg fudbalski napreduje krupnim koracima I da njegove izabranike očekuje nimalo lak zadatak.

Predrasudu o Luksemburgu imamo iz vremena kada su utakmice sa njima bile sigurne pobede i siguran prolaz. U poslednje vreme nije tako. Mnoge takve države igraju fudbal. Luksemburg pravi reprezentaciju koja zavređuje posebnu pažnju. Ne pravim alibi, to je realno. Rezultati govore u prilog tome. Sada su ispred nas, imaju bolju gol razliku… Teško primaju golove, doduše teško i daju, ali to više nije ona ekipa. Biće ozbiljna borba. Ako želiš rezultat, moraćeš dobro da se napneš da bi to ostvario. Uopšte ne igraju naivno, rekao je Tumbaković, a prenele Novosti.

Iskusni stručnjak je najavio veliki broj izmena u sastavu u odnosu na meč sa Portugalijom.

Rezultat prethodne utakmice je definisao naš pravac do kraja kvalifikacija. Neće biti jedna promena, već mnogo više. Daćemo šansu nekima koje sam manje video. Video sam ih na treningu i kako se ponašaju, ali ne i na terenu. Biće veoma mnogo izmena u odnosu na prethodnu utakmicu.

Strateg „orlova“ je pričao i o koracima u bliskoj budućnosti.

Cela Evropa čuva loptu, niko je ne prodaje. Igraju iz svoje trećine, stvaraju mogućnost da se između linija napravi rešenje. To je proces koji traje i traži vreme. Imali smo samo tri prava treninga. Hteli smo da pokažemo šta eventualno želimo. Da će u hodu biti nekih promena, to sigurno. Da bi napravio pravu reprezentaciju treba dati šansu da neko pogreši. On ima pravo da pogreši, a mi smo tu da vidimo ko je dobar i da napravimo selekciju. Ako neko voli mlade igrače, vole ih treneri, a ja posebno. Oni imaju posebnu energiju. Kada to pričam, mislim na klub. Kada je reprezentacija u pitanju, osnovno opredeljenje je da igraju najbolji. Ako se pravi rez, treba da razmišljamo da li su oni koji su ovde najbolji, a ne o njihovoj starosti, dodao je Ljubiša Tumbaković.

Podsetimo, Srbija ima četiri boda iz četiri susreta i nalazi se na četvrtom mestu grupe B kvalifikacija za EURO 2020.

Komentari
Advertisements